Лошото време под връх Шиша Пангма (8027 м) не е

...
Лошото време под връх Шиша Пангма (8027 м) не е
Коментари Харесай

Заради лошото време Боян Петров не е търсен днес

Лошото време под връх Шиша Пангма (8027 м) не е разрешило на спасителите да излязат през днешния ден да търсят алпиниста Боян Петров, който изчезна безследно на 3 май. Не сме сигурни дали някой въобще е съумял да излезе през днешния ден от базовия лагер, само че даже и да има подобен, не е стигнал даже до Лагер 1, сподели за " Дневник " Деян Петков от екипа на алпиниста в София. Той добави, че поради мощния вятър и тежките метеорологични условия не е имало никаква опция за потребление на вертолети. Третият ден от началото на избавителната интервенция към този момент завърши. Вчера екипът от трима шерпи и шестима професионални спасители не съумя да доближи Лагер 1 поради вятъра.
За на следващия ден прогнозата е за слънчево, въпреки и прохладно време, а в идващите дни се чака изискванията да се усъвършенстват, сподели Петков. По думите му проектът за на следващия ден е нагоре да тръгнат всички, които са в базовия лагер - тримата шерпи, шестимата китайски спасители и 5-6 алпинисти.
Ще се движат в разнообразни групи и с друг багаж и движение, а задачата е да стигнат до Лагер 2, където се надяваме да намерят Боян, изясни Деян Петков. От екипа на алпиниста се надяват, в случай че тази вяра не бъде оправдана, избавителните екипи да съумеят да пренощуват в Лагер 2 и в събота да тръгнат към Лагер 3. Това ще е допустимо единствено при удобно време, другояче ще се върнат още веднъж до базовия лагер.
Има обезпечен хеликоптер с всички нужни разрешителни, който може да излети при положителни условия.
Известният българин Иван Кристоф, който живее в Съединени американски щати и са занимава с рисково катерени написа във Facebook:
Ето банкова сметка с подадени 100,077,43лв, от която щом отвори офиса на Банка Алианц може да се изтеглят парите $50,000, с цел да се платят за хеликоптерната застраховка за издирването и спасяването в Хималаите на индивида, който не познавам, само че разбрах, че е имал фантазии и дете.
Не имам вяра в нащите политици на нищо, което споделят. Познавам ги доста добре!!! Също по този начин не считам, че е редно страната да заплаща от налозите ни, по тази причина, като фен на Extreme/Екстрийм спортове, считам, че е редно ние сами да се поддържаме.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР