Лошото време може да осуети историческия старт на пилотирания кораб

...
Лошото време може да осуети историческия старт на пилотирания кораб
Коментари Харесай

Историческият полет, с който САЩ трябва да се върнат в Космоса тази нощ, на крачка от провал! НА ЖИВО

Лошото време може да осуети историческия старт на пилотирания транспортен съд Dragon. С него НАСА и компанията на Илон Мъск би трябвало да изпратят двама американски астронавти на задача до Международната галактическа станция след близо 10-годишна пауза на пилотираните полети, само че дъжд и стихия се спуснаха над галактическия център "Кенеди ", ситуиран на крайбрежието на щата Флорида, рано сутринта в сряда, съобщи Франс прес.

От своя страна Националният център за ураганите заяви за образуването на тропическа стихия край крайбрежията на Южна Каролина, в северна посока. Лошите атмосферни условия могат да съставляват риск за астронавтите при положение на спешно кацане в Атлантическия океан след старта, отбелязва организацията.

Специалисти от НАСА и от компанията SpaceX ще би трябвало да решат дали да не отсрочат старта за събота, другият вероятен прозорец за изстрелване на галактическия транспортен съд.

"Нашето заседание за метеорологичната конюнктура в Атлантическия океан ще дефинира дали да пристъпим към старта ", разяснява ръководителят на компанията SpaceX Илон Мъск.


Източник: Труд

Засега изстрелването е планувано за 16:33 ч. локално време (23:33 ч. българско време) от ракетната площадка номер 39, откъдето преди време полетяха към Луната Нийл Армстронг и екипажът на Apolo 11.

На борда на пилотирания транспортен съд Dragon ще бъдат американските астронавти Робърт Бенкен и Дъглас Хърли.

Това ще бъде първият пилотиран старт от американска земя за последните 9 години, откогато беше прекъсната програмата на НАСА с галактическите совалки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР