„Лошото управление на Община Пазарджик се е отразило и на

...
„Лошото управление на Община Пазарджик се е отразило и на
Коментари Харесай

Иван Панайотов от ГЕРБ: Лошото управление на община Пазарджик не осигурява добра среда за инвестиции и развитие на бизнеса.

„ Лошото ръководство на Община Пазарджик се е отразило и на стопанската система. Определени компании - 3-4 на брой, са облагодетелствани. Любима дума на Тодор Попов е „ иновация “, но тя би трябвало е в кавички. Защото се продава благосъстоятелност на общината, вложителят не извършва отговорностите си, а общината не си търси неустойките – подобен е образецът с фотоволтаиците.

Пазарджишка община на 8-мо място по величина в страната, а е на 21-во място по икономическо развиване. Чия е виновността?! Виновно е неприятното ръководство, което не се оправя да обезпечи добра среда за вложения и развиване на бизнеса “, съобщи кандидат-кметът на ГЕРБ и лидер на листата инж. Иван Панайотов. Заедно с регионалния ръководител на ГЕРБ Найден Шопов и Димитър Хаджимитров, заместник-председател на СРС „ Подкрепа “-Пазарджик те показаха Програмата на ГЕРБ за ръководство на Община Пазарджик в частта „ Икономика “.

Тя планува преди всичко да се стартира с финансов одит, разбор на разноските и възстановителен проект. В Интегрирания проект за икономическо развиване Панайотов фиксира 7 целта: създаване на планове за промишлената зона, защото без инфраструктура –ток,вода,канализация, газ - няма по какъв начин да се притеглят вложители, на второ място – Западния околовръстен път, трето – създаване на местни платна по пътя за Пловдив и към автомагистралата, на четвърто място – рекламиране на община Пазарджик, на пето – развиване на селските региони, още повече следва да бъдат отпуснати евросредства за това, на шесто – съдействие сред бизнеса и образователните заведения посредством така наречен дуално образование и на последно, седмо място – създаване на втора стокова борса, защото борсата в Огняново е към този момент частна и съществува монопол, който би трябвало да бъде разрушен.

Областният координатор на ГЕРБ и претендент за общински консултант Найден Шопов изясни за какво „ Костал “ са избрали Пазарджик. На първо място подпомагане е оказал президента Плевнелиев и на второ тъй като някогашната площадка на „ Металик “ е на здрава бетонова основа, която разрешава прецизна работа на машините без отклонения. „ Костал “ е тук, тъй като софтуерно отговаряме на условията им, а не по самодейност на общината, уточни още Найден Шопов.

Според него за Пазарджик са подобаващи по-малки предприятия от порядъка на до 100 работни места за хора с разнообразни специалности. Той е получил уверението на кмета на Пловдив, че всички планове, които не се осъществят там, ще бъдат насочвани към Пазарджик.За неспазването на груповите трудови контракти от страна на Община Пазарджик приказва Димитър Хаджидимитров. Като образци той уточни Центровете за настаняване на деца и младежи с увреждания, където всички обществени служащи и медицински личен състав са на трисменен работен режим до януари т.г. и са получавали по 0,80 лева./час за нощен труд, при подписан 1 лева в Колективния трудов контракт с общината.

Не са получавали и полагащите им се купони за храна. По отношение на възнаграждение на ексклузивен труд и средства за облекло нарушавания има и в детската градина в Гравиница и в с. Юнаците, както и в учебното заведение в Паталеница. Много нарушавания на груповия трудов контракт е имало и при към този момент някогашния шеф на ПМГ „ К. Величков “ в Пазарджик, които бяха посочени като образци за неприятно ръководство в бранш „ Образование “.

Рецептата за положително ръководство, по думите на Иван Панайотов е: съблюдаване на разпоредбите, използването на експертиза и стратегическа визия – „ с това ще се усили конкуренцията, а от там ще се покачат и заплатите “, сподели още Иван Панайотов. Според него постижима цел е трикратно увеличение на държавното и европейско финансиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР