Лошото момче на тениса Ник Кириос нападна директно Асоциацията на

...
Лошото момче на тениса Ник Кириос нападна директно Асоциацията на
Коментари Харесай

Ник Кириос: АТР е корумпирана

Лошото момче на тениса Ник Кириос атакува непосредствено Асоциацията на професионалните тенистисти (АТР), което може да му навлече нови главоболия. След успеха си на старта на US Open над Стив Джонсън (САЩ) с 6:3, 7:6 (1), 6:4 австралиецът бе запитан дали е можел да избегне гигантската санкция от $113 000, наложена му поради скандално държание на мача с Карен Хачанов (Рус) в Синсинати по-рано през август (тогава той обиди съдията и счупи две ракети).

" ATP, по този начин или другояче, е много корумпирана. Изобщо не се безпокоя “, сподели Ник на конференцията, което може да докара до ново наказване, включващо даже и прекъсване на спортните права за известно време, както към този момент АТР предизвести, че може да стане.

Същевременно в изявление за уеб страницата на АТР най-хубавият български тенисист Григор Димитров разкри, че към този момент изцяло е преодолял контузията в дясното рамо, поради която пропусна 4 седмици при започване на сезона, а играта му не е на високо равнище - преди US Open той бе в серия от 7 загуби в 8 мача и се свлече до №78 в света.

" Трябва просто да продължиш напред, няма доста какво друго да сториш. Гадно е, почтено, изключително когато знам на какво съм кадърен, какво съм правил. Със сигурност се отразява на самочувствието ти до избрана степен, само че аз имам вяра в напъните, които влагам. Вярвам в себе си, имам вяра в целия екип зад мен - споделя Димитров. - Все още казусът може да се появи още веднъж. Това е нещо, което даже интервенция няма да поправи. Практически трябваше да унищожа цялото си рамо и да го изградя още веднъж с верните извършения. Трябваше да настроя и ракетата си. Така че има доста дребни съставни елементи, през които трябваше да мина, които са част от нещата, само че не се виждат от хората. Но подобен е процесът.  В момента усещам, че всичко е по-добре и продължаваме да работим. Чувствам се по-силен от всеки път в рамото и се надявам, че това ще продължи по същия метод. "

Във вечерната сесия в сряда той ще излезе на корт " Луис Армстронг " за мача си от II кръг против №12 в схемата Борна Чорич. Хърватинът му направи комплимент: " Познавам Григор от доста години. Той е страховит човек и знам какъв брой добре може да играе. Той е състезател, който действително е в Топ 10 постоянно, от време на време и в Топ 5, когато играе добре. Очевидно сега има проблеми, само че това не значи нищо. В тениса, в един мач можеш да победиш всеки ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР