Лошото ченге Попето от крими сериала Дяволското гърло е спасил

...
Лошото ченге Попето от крими сериала Дяволското гърло е спасил
Коментари Харесай

Валери Йорданов спаси петима удавници в морето

Лошото ченге Попето от крими сериала „ Дяволското гърло ” е избавил живота на петима души, давещи се в морето. Първият път извадил трима летовници, които била на косъм от гибелта на плажа в Силистар. Последният му случай е преди броени дни на къмпинг „ Делфин ” край Ахтопол, научи HotArena.

Валери Йорданов извадил двама младежи, които имали неблагоразумието да влязат във водата по време на мъртво неспокойствие. 46-годишният артист летувал с двете си дъщери Яна и Йована, само че бил отличен плувец и на всички места се движел с въже и плавници. Инцидентът се случил преди дни. Докато се препичал на брега с хлапетата, Валери дочул обезверени крясъци за помощ. Актьорът видял, че двама младежи на към 30 години се опитвали да се задържат над водата и се хвърлил да им оказва помощ. Мъртвото неспокойствие ги повлякло във вътрешността в морето, само че въпреки всичко съумели да извикат за помощ. Освен Валери, във водата се хвърлили още плажуващи.

„ Вярно е, спасихме двама от мъртвото неспокойствие, само че не съм бил единствено аз спасителят. Направих това, което всеки естествен човек на мое място би направил, не с цел да го пишат по вестниците или да го дават по малкия екран. С морето смешка не трябва. Готов съм за всевъзможни случаи ”, споделя артистът, който не желае да се шуми по случая.
Малцина знаят, че Валери, който бе измежду най-атрактивните артисти в хитовия сериал „ Дяволското гърло ”, бил много избухлив като младеж. Още от дете той бил несклоняем към несправедливостта и с много експлозивен манталитет. Като възпитаник блъснал шефа на елитна столична гимназия, а по-късно побързал да си изтегли документите от учебното заведение преди да го изгонят дисциплинарно. Актьорът бил първенец и втори в класа по триумф. Директорът обаче го сграбчил за косата в първия образователен ден след лятната почивка, креснал му да отиде да се постриже, след което го ритнал откъм гърба. Валери му отвърнал на удара с кроше.

„ Е, аз бях буйно момче . Просто нокаут! Беше извънредно обидно, плюс това момичето, което харесвах, вървеше тъкмо зад мен и унижението беше извънредно. Прибрах се и споделих на родителите си, че това учебно заведение няма да го приключва. Изтеглих си документите същия ден, другояче щяха да ме изключат без право на учене в София ”, разказвал е Йорданов.
Бъдещата кино и театрална звезда се записал във вечерно учебно заведение. Там младежът бил най-младият, другите били на възраст сред 25 и 35 години. Освен, че учел, почнал да работи. От 13-годишен се трудел по градежите в столицата. И през днешния ден си спомня бригадата, в която се присъединил на обект в столичния квартал „ Люлин ”. Майка му, която била преводачка с британски език, схванала къде е синът й от приятелите му. Валери работел с флекс, когато тя се появила със сандвичи. С горест го попитала какво прави на този градеж, а той отвърнал: „ Трудя се, майко! ”. Не се налагало да работи, само че желал самичък да изкарва джобните си пари. А във вечерното учебно заведение осъзнал, че би трябвало да предприеме решителни дейности, в случай че желае да успее.  До този миг напълно не му хрумвало да избере актьорската специалност, въпреки че бил обожател на киното, написа " Уикенд ".

„ Исках да стана доктор или юрист, с цел да избавям хората и да надвивам неприятното ”, признава артистът. Затова, когато попаднал на публикация във вестник, в която се предложили уроци по актьорско майсторство, решил да опита. Харесало му и отишъл на изпитите в НАТФИЗ, с цел да види дали ще му е забавно. Бъдещият артист даже помолил Наум Шопов за съвет. Живеели в един квартал и един път, малко преди изпитите, Валери го срещнал на улицата пред блока: „ Г-н Шопов, ще може ли някой път да мина, да чуете материалите ми и да ми кажете някакви бележки или да ви ги дам, да ги прочетете и да кажете дали са подобаващи? ”. Той ми сподели: „ Моето момче, нямам самочувствието, че мога да те науча на каквото и да било, искам ти триумф. Ако имаш шанса и шанса, всичко ще бъде наред ”, споделял е Валери. После, когато Стефан Данаилов го взел в своя клас, отново срещнал Наум Шопов, само че пред НАТФИЗ. „ Каза ми: „ Е, видя ли! ”, споделя звездата на Народния спектакъл.

Той бил още студент, когато спечелил първата си роля в киното. На кастинга за „ Трака-трак ” от 1996 година режисьорът Илия Костов го попитал дали може да каже някой монолог като жена. Валери го направил и получил ролята. Така дебютът му в киното станал с женски облик. Стефан Данаилов го подкрепил, макар че трябвало да отсъства от лекции. „ Майка ми, като се прибрала, ме завари да й измервам токчетата и чорапогащника. И сепнато ме попита: „ Сине, ти какво учиш в действителност? ”, смее се и до през днешния ден артистът за първата си роля.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР