Лошият въздух означава по-малко и по-лоша продуктивност на служителите. До

...
Лошият въздух означава по-малко и по-лоша продуктивност на служителите. До
Коментари Харесай

Лошият въздух означава по-малко и по-лоша продуктивност на служителите

Лошият въздух значи по-малко и по-лоша работливост на чиновниците. До това умозаключение стигна Американското бюро за стопански изследвания в своето проучване " Влиянието на замърсяването върху продуктивността ".

Основният извод на проучването е, че колкото по-малко озон има във въздуха, който дишаме, толкоз по-висока работливост ще има. Намаление на озона с 10 частици на милион във въздуха значи 4,2% по-висока работливост, споделят експертите. Увеличение от единствено 1 парченце на милион на озона във въздуха обаче значи минута и половина по-малко работа на чиновник.

Озонът е несигурно химически вещество и е доста мощен окислител. В по-голяма централизация той е токсичен за хората.

Най-засегнати от качеството на въздуха естествено са хората, работещи навън – да вземем за пример в селското стопанство. В Съединени американски щати 11% от трудоспособните хора, които имат работа, работят в този бранш. Но замърсяването на въздуха се отразява и на хората, работещи в затворени пространства. Между 38% и 94% от финните прахови частици съумяват да влязат в затворени пространства – всичко зависи от изолацията и въздухопреносната система.

Американските анализатори приключват отчета си със следното умозаключение – вложенията в запазване на околната среда са инвестиция в човешки запас. За страдание този факт постоянно се подценява, споделят те.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР