Лошият дъх е способен да съсипем социалния ни живот. Лошият

...
Лошият дъх е способен да съсипем социалния ни живот. Лошият
Коментари Харесай

Как да се справим с причинителите на лош дъх

Лошият мирис е кадърен да съсипем обществения ни живот. Лошият мирис кара другите да гледат на нас като на хора, които не поддържат добра хигиена. А от време на време за него има и аргументи, за които евентуално не се и замисляме. Ето кои са те и по какъв начин да се оправим с тях.

Газирана вода

Газираната вода и питиета имат по-голяма киселинност спрямо другите питиета. Това води до понижаването на ph-то в устната празнина, правейки средата по-киселинна.

А тази киселинност води до сухота , която разрешава на дребни късчета храна и бактерии да се полепват по устната празнина и да провокират неприятен мирис. по тази причина, в случай че имаме неприятен мирис, би трябвало да опитаме да ограничим газираните питиета, с цел да разберем дали те са неговия извършител.
 Снимка 433573

Сухота

Достатъчното количество слюнка в устната празнина е извънредно значимо за поддържането на здравословна микрофлора. Състоянието на хронична сухота в устата се назовава ксеростомия.

При него жлезите, които създават слюнка, не действат вярно, което води до неприятен мирис и стоматологични проблеми, тъй като бактериите се развиват и развъждат доста по-лесно.

При сходно положение е значимо да посетим доктор, тъй като хроничната сухота в устата може да е признак на диабет или автоимунно заболяване . Ако тази опция се отхвърли, можем да опитаме да не пушим, да дъвчем дъвка по-често и да пием задоволително вода.

Кафе

Ако го консумираме всеки ден, сигурно избираме да не чуваме обстоятелства срещу него. Но кофеиновата напитка може съществено да утежни дъха ни. Причината е, че предизвиква към този момент упоменатата сухота в устата.

Затова, в случай че обичаме да пием по две или повече кафета дневно, не трябва да забравяме да ги комбинираме с задоволително количество вода. И по-добре да заобикаляме млякото в кофеиновата напитка , тъй като то в допълнение усложнява ситуацията.
 Снимка 369173

Алкохол

По-същата причина, както и кафето - провокира сухота в устата, която е най-осезаема на сутринта след потреблението му. Особено в случай че сме прекалили с количеството, написа Insider.
 Алкохолът, вредите за здравето и по какъв начин да се предпазим от тях
Как да пием, без да си вредим

Количество, качество и още нещо

Киселини и рефлукс

Различните проблеми с храносмилателната система неизбежно оказват въздействие на дъха ни. Ако постоянно имаме киселини или стомашен дискомфорт, би трябвало да се консултираме с доктор. А с лекуването ще се избавил и от неприятния мирис с устната празнина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР