Лошите резултати, които отчитаме в борбата с пандемията са резултат

...
Лошите резултати, които отчитаме в борбата с пандемията са резултат
Коментари Харесай

Кацаров: Здравната система и без COVID се нуждае от промяна

Лошите резултати, които отчитаме в битката с пандемията са резултат както от недоборото положение на здравната система, по този начин и от неприятното ръководство на рецесията. Това акцентира по време на доклада на служебното държавно управление министърът на опазването на здравето доцент Стойчо Кацаров.

„ Здравната система и без Коронавирус се нуждае от смяна, може да работи доста по-добре, в сравнение с работи сега – въпросът не е единствено на пари, въпросът е на организация “, безапелационен беше той.

Министърът означи, че не е заварил нито проведено и извършено биологично изследване, нито общ проект за диагностика и лекуване на заболяването, а логистиката на доставяне с ваксини и целите при слагането им са били неприятни. Така след направените промени за месец са били ваксинирани към 400 000 възрастни хора – което е съвсем колкото общата численост от началото на годината в тази възрастова група.

Възложени са правенето на изследвания, в това число разбор на смъртността и аргументите за нея, а също и активността на всички медицински структури. „ Рискът от нова вълна есента продължава да съществува “, акцентира доцент Кацаров.

Междувременно, обаче, има възможност още в околните дни България да се върне в „ зелената зона “ съгласно критериите на Европейски Съюз. Организират се и спомагателни бройки за специалисти от РЗИ по границата за да се подсигурява спокойното протичане на туристическия сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР