Лошите примери на печалбарство по българските черноморски плажове растат бързо

...
Лошите примери на печалбарство по българските черноморски плажове растат бързо
Коментари Харесай

Плажен бар предлага бутилка уиски за 6500 лв.

Лошите образци на печалбарство по българските черноморски плажове порастват бързо като случаите на заразени с ковид. Новите акценти - " виза " за посещаване на тоалетна на плажа, струваща 2 лв., салатки в барчето на пясъка по 20 лв., отвод за допускане на плажа без предварителна резервация. 

Ето и конкретни подробности, споделени от опарили се туристи, създали патриотичния избор да се порадват на родното море. 

2 лв. коства едно посещаване на тоалетна на къмпинг " Смокиня ",  сподели журналистът Иво Никодимов във Facebook. Той е приложил и доказателство - снимка на касов бон, която демонстрира, че две влизания във WC са били таксувани за 4 лв.. " После защо в храстите имало екскременти:) ", разяснява Никодимов.  Той прави и забавен паралел  с  ситуацията на гръцки плаж - срещу 6 евро летовникът получава фрапе, фредо еспресо, две води, два шезлонга, чадър и барбарон и тоалетната е безвъзмездна, показва журналистът.

Вчера пък стана ясно, че семейство не било  допуснато  да плажува на линията към курорта " Дюни ", тъй като не си било направило предварителна резервация. Стефан Баев описа във Facebook, че в неделя по обяд тръгнали към съвсем празния плаж към комплекса, само че защитата им обяснила, че не може да влязат, щом не са си създали онлайн резервация. „ Обидно е! Известно е, че „ Дюни “ е комплекс, който работи главно с непознати туристи, само че в годината, когато и от Министерството на туризма насочат зов да си останем на родното море, сходни обстановки карат българския курортист да се усеща втора употреба екскурзиант “, разяснява огорченият човек.   

След като случката се разнесе по обществените мрежи, от " Дюни ризорт " реагираха - с опрощение, че е станало неразбирателство. От управлението на комплекса обясниха, че има два портала за влизане и защитата просто е пренасочила фамилията към верния портал. А резервация се желала за престояване в курорта, не за плажа. " Да, с цел да се влезе в комплекса човек би трябвало да има резервация, с цел да употребява услугите на комплекса, само че за плажа няма такова нещо. Плажът е свободен, всеки може да влезе, да си сложи чадъра на свободната зона и както са му споделили, малко по-нагоре ще го посрещне различен сътрудник, ще го настани “, изясни шефът на  " Дюни Ризорт ", като увери, че българите са мечтани посетител в комплекса.  

Да бяха поставили указателни табели, че има разнообразни зони, разнообразни входове и кой от кое място може да влезе, отвърна на тези уточнения летовникът.

" Нашите хотелиери и ресторантьори по морето би трябвало да се съобразят с новите действителности. Изключително значимо е да се предлага добра услуга на рационална цена ”, подрежда ден след ден министърът на туризма Николина Ангелкова през разнообразни медии.

Е, очевидно наедин от плажовете в Лозенец не са и чували какво приказва Ангелова, тъй като цените там са шокиращи - освен това освен за българските стандарти.

" Пловдивчанин е седнал на бийч бар „ Delete ”, който част от комплекса „ Oasis ”.  Концесионерът на плажа, който държи и заведението, е поставил цена на шатрата 200 лв., а за чадър с два шезлонга цените са „ национални ” – по 9 лв. с два шезлонга, споделя Informiran.net. А менюто в заведението е зашеметяващо - доста богато и доста скъпо. Повечето пици са сред 20 и 45 лв. за 400 грама.  Салатите са от 17 до 25 лв., пастата стартира от 20 лв., мелбата е 15 лева, демонстрират фотоси от ценовата листа. Както се вижда, плажният бар за баровци предлага даже бутилка 38-годишно уиски " Роял Салют Дестини "   - за 6600 л8за ценители против.... за 6500 лв. (шест хиляди и петстотин).  

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР