Лоши COVID новини през последните дни застигнаха и други балкански

...
Лоши COVID новини през последните дни застигнаха и други балкански
Коментари Харесай

COVID капан сковава съседите

Лоши Коронавирус вести през последните дни застигнаха и други балкански страни като Румъния, Сърбия, Черна гора и Словения.

Присъствените образователни занятия в Букурещ се приключват от на следващия ден, а носенето на маска става наложително във всички публични пространства навън и закрито,

Забранява активността на кината, театрите и концертните зали, както и на заведенията за хранене на закрито, като се изключи тези в хотелите и пансионите,

Епидемиологичната конюнктура в Белград се утежнява, заяви епидемиологът Предраг Кон, член на сръбския Кризисен щаб за битка с разпространяването на ковид, за държавната телевизия РТС.

" Засега не става въпрос за цялостно затваряне на Белград, както стана напролет, само че такива ограничения са създадени и ще бъдат приложени при положение на нужда ", сподели той.

Във връзка с утежняването на ситуацията от през днешния ден белградската зала Арена, преоборудвана като Коронавирус болница, стартира да приема първите пациенти.

В мощ са и по-строги ограничения - наложително носене на маски на закрито и настоятелна рекомендация да се носят и навън. Глобите за неспазване на ограниченията на публични места са 42 евро.

Черна гора е на нежеланото първо място в Европа по брой на заболелите от COVID-19 на 100 000 поданици, заяви Танюг.

По данни на европейските статистически центрове, оповестени на 16 октомври, в Черна гора има 2385,15 регистрирани случаи на ковид на 100 000 поданици, следвана от Армения и на трето място от Испания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР