Лошата организация при проверките за сигурност и паспортния контрол на

...
Лошата организация при проверките за сигурност и паспортния контрол на
Коментари Харесай

40 българи са блокирани на летището във Франкфурт

Лошата организация при инспекциите за сигурност и паспортния надзор на летище Франкфурт са повода близо 40 наши сънародници да не съумеят да отпътуват от немския град. Сред блокираните българи е имало хора с дребни деца, както и неотдавна претърпели интервенция. Полетът е бил на нискотарифна компания, заяви пред БНР един от пострадалите пасажери Даниел Братанов от Бургас.
Самолетът на Wizz Air трябвало да излети по разписание през вчерашния ден в 15.10 часа.
"Причината заради, която не успяхме да се качим е, че не бяхме позволени от страна на летищните управляващи и операторите на полета, пред самият гейт бяхме спрени, може би над 35 индивида. Обяснението беше, че сме закъснели за качване на самолета. 40 индивида е мъчно да си представим, че сме закъснели всички. Причината беше организацията за пропускане на пасажерите през съответните инспекции, паспортен надзор, инспекция на персонални движимости и по този начин нататък ", сподели бургазлията.
Българите би трябвало да си купят билети за различен полет и са нощували на летището.
Комисията за отбрана на потребителите ще спомага на блокираните през вчерашния ден на летище Франкфурт българи да получат заслужено обезщетение поради случилото се, разгласи ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.
"Когато има някакъв случай сходен, има опция да се потърсят компенсации по тази причина, че полета не се е състоял, несъмнено, аргументите могат да бъдат разнообразни. Това ще бъде изяснено. При всички случаи ние незабавно поемаме отговорността по тази причина да спомагаме на хората да получат някакво заслужено обезщетение по тази причина, че са били сложени в такава обстановка ", добави Маргаритов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР