Лошата храна може да спомогне за развитието на рак, от

...
Лошата храна може да спомогне за развитието на рак, от
Коментари Харесай

Спрете да ядете тези храни, причиняват рак

Лошата храна може да спомогне за развиването на рак, от който единствено за 2018 година са умряли 9.6 млн. души.
Испански учени показаха след потреблението на кои храни организмът е благоразположен към развиването на разнообразни типове рак.
Според Световната здравна организация, един от най-често срещаните типове рак в днешно време, е ракът на гърдата. След него се подрежда този на дебелото черво.
През 2018 година ракът на гърдата е предизвикал гибелта на 2.9 милиона жена, а 1.80 млн. души са умряли от колоректален рак. В множеството случаи тези болести са породени от хронично инфектиране, породено от злоупотребата с избрани типове храни.

Основни аргументи за рак

В хода на своите проучвания, испанските учени са се пробвали да схванат какъв брой мощно някои артикули могат да въздействат на онкологичните болести. Резултатите посочили, че аленото месо, всички типове салами и консервирани храни са пагубни за организма. В тази група се включват и транс мазнините, които се съдържат в млечните артикули и в огромна степен в маргарина.
Изследователите са открили, че злоупотребата с алено и модифицирано месо може да способства за развиването на рак на дебелото черво.
В същото време представителките на нежния пол доста би трябвало да внимават какво употребяват, с цел да не си докарат огромна пакост.
Хората, които са фенове на горепосочените артикули, би трябвало да трансформират метода си на хранене и оптимално да ги заобикалят.

Какво да похапвате

Според учените най-добре да консумирате средиземноморска храна. В изследване, направено с присъединяване на 22 000 души, е открито, че посредством точно на средиземноморските артикули, се понижа риска от развиването на сърдечни болести с 33% и на онкологични – с 24%.
Салатите и пресните зеленчуци, подправени със зехтин, са прелестни за консумация всеки ден. Може да добавите към тях прясна рибка. През лятото това е елементарно, потребно и доста свежо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР