Лошата хигиена може не само да увеличи риска от предаване

...
Лошата хигиена може не само да увеличи риска от предаване
Коментари Харесай

Хигиенните грешки, които допускаме ежедневно

Лошата хигиена може освен да усили риска от предаване на вируси и заболявания, само че и да повлияе на нашия обществен и професионален живот. Колкото и да сме старателни обаче, би трябвало да признаем, че и на нас от време на време ни се случва да се отнесем леко надменно - я от неведение, я от мързел. Да забележим пет от най-често срещаните хигиенични неточности и за какво не трябва да ги позволяваме.

Обувки без чорапи

Някои от летните ни обувки като че ли не са основани, с цел да носим чорапи с тях. Въпреки това обаче краката ни се потят и то доста повече през горещите месеци. Ако не носим чорапи, тази пот се " излива " и се просмуква точно от обувките ни.

Освен към миризливи крайници, хората сме предразположени и към развиването на гъбични инфекции. Така че, в случай че не желаеме да усмърдяваме ненужно обувките си и да хванем гъбички, по-добре е да подберем подобаващи чорапи, които няма да се виждат на пръв взор, само че въпреки всичко ще правят своята работа вътре в обувките.

Можем също по този начин да сложим торбички със изсъхнал чай в обувките си за една нощ, които ще попият всякаква остатъчна пот и ще спомогнат за спомагателна прохлада.

Четките за грим

Не бива да подценяваме мръсотията, мъртвите кожни кафези и бактериите, които се натрупват върху нашите четки за грим. Освен че съсипваме грима си, ние също по този начин ставаме по-предразположени към поява на акне, инфекции, петна и други.

Последствията се утежняват, в случай че решим да споделим четките си за грим с наша другарка да вземем за пример. Колкото и благ да ни се коства жестът, най-добре да го заобикаляме, защото може да докара до стафилококови инфекции и други кожни проблеми.

Клечките за уши

Много експерти са на мнение, че не трябва да прекаляваме с потреблението на памучни или каквито и да било клечки за уши. Причината е, че тези артикули могат да повредят канала или ушния тъпан, увеличавайки риска от краткотрайна или непрекъсната загуба на слуха.

Според доктор Робърт Шмерлинг от медицинския център Beth Israel Deaconess, постоянно би трябвало да има малко количество ушна канал, която служи за навлажняване на ушния канал и попречване на навлизането на замърсители във вътрешното ухо.

Миенето на зъбите

Ако рутинната ни хигиенична хигиена включва единствено миене на зъбите, несъмнено е време за смяна.

Повечето от бактериите, които предизвикват кариеси на зъбите и болестта на венците, живеят в сложни ( да не кажем невъзможни) за постигане от четката области сред зъбите. Единственият метод за физическо премахване на тази плака сред зъбите е благодарение на конец.

Не бива да пропущаме и четкането, или остъргването на езика. Ако не го почистваме, може да си докараме неприятен мирис, с помощта на остатъчните бактерии, които създават серни съединения.

Смяна на чаршафи и кърпи

По-голямата част от тялото ни влиза в директен и нескончаем контакт най-вече с чаршафите и кърпите, тъй че е целесъобразно да ги сменяме на по-чести шпации. Що се отнася за кърпите, специалистите поучават да ги използваме сред три и четири пъти, след което е добре да ги сложим за пране.

Чаршафи са малко по-сложни, защото отговорът на въпроса какъв брой постоянно би трябвало да се перат, се въздейства от няколко фактора, като да вземем за пример броя на хората или домашните любимци, които употребяват леглото, какъв брой постоянно вършим секс на тези чаршафи и така нататък Все отново обаче целесъобразно е да ги перем най-малко един път в седмицата. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР