Лоша организацияЧленове на комисии зъзнаха на студаОбластните управители, общините и

...
Лоша организацияЧленове на комисии зъзнаха на студаОбластните управители, общините и
Коментари Харесай

ЦИК се ядоса на областните управи

Лоша организация
Членове на комисии зъзнаха на студа

Областните шефове, общините и Районните изборни комисии са отговорни за хаоса в изборната нощ и безкрайните опашки пред местата за предаване на протоколите в студеното време. Това разясниха пред “Труд” импровизирано от управлението на ЦИК.

Организацията на изборния развой и приемането на документите е ангажимент освен на РИК-овете по места, а и на локалните управи. В Стара Загора поради студеното време военните палатки, които трябваше да одобряват изчакващите секционни комисии, останаха празни, а множеството членове избраха да стоят във колите и рейсовете. Подобна беше гледката във Варна и в Бургас. Председателят на РИК-Варна Велин Жеков изясни, че малко над 40 СИК са пристигнали с недобре готови протоколи, не са спазили графика и са затапили процеса на работа. Той уточни, че близо 500 членове и ръководители на СИК са били заменени няколко дни преди вота.

Част от кметовете и губернаторите пък се оправдаха с противоепидемичните ограничения и дистанцията, което са планували сред хората от секционните изборни комисии. Наложи се представителите на ЦИК внимателно да излязат с апел към сътрудниците си от регионалните и общинските управи, както и към РИК-овете. Нека да осведомят членовете на СИК за графиците, за разпоредбите и режима, по който се одобряват протоколите от СИК”, съобщи сбито Таня Цанева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР