Лоша новина от УЕФА за най-титулувания български отбор ЦСКА попари

...
Лоша новина от УЕФА за най-титулувания български отбор ЦСКА попари
Коментари Харесай

ПЪРВО В БЛИЦ! Много лоша новина за ЦСКА! УЕФА отряза "армейците" от участие в евротурнирите! (OБНОВЕНА/ДОКУМЕНТ)

Лоша вест от УЕФА за най-титулувания български тим ЦСКА попари милионите му последователи. Попарването идва единствено часове, откакто " алените " разрушиха " Левски " с 3:0. От УЕФА дойде писмо, в което се споделя, че УЕФА няма да лицензира " армейците " за евротурнирите, макар напъните на БФС това да се случи. Наказанието е за период от две години.

Месеци наред футболната ни централа настояваше пред УЕФА да лицензира ЦСКА за европейските клубни шампионати. Явно от УЕФА, обаче са на друго мнение.

Ето и текста на писмото на УЕФА:

УЕФА реши да отхвърли настояването за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) по отношение на допустимостта на ПФК ЦСКА-София да взе участие в надпреварите си. Това решение е взето в сходство с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на претендента за лиценз и предписание от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за почтена игра (CL & FFP).

Българската футболна асоциация (БФС), посредством своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 година и поставя всички старания да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно. Въпреки това, след деликатна преценка, УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след измененията в правната си конструкция през юни 2016 година, е в несъгласие с член 12 от CL & FFP и " тригодишното предписание ".

В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни надпревари на УЕФА за идващите два сезона (2017/18 и 2018/19).


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР