Лоша изненада получи за 50-годишнината си новинарят Юксел Кадриев. Той

...
Лоша изненада получи за 50-годишнината си новинарят Юксел Кадриев. Той
Коментари Харесай

Гонят Юксел Кадриев от жилището, където живее?

Лоша изненада получи за 50-годишнината си новинарят Юксел Кадриев. Той загуби делото в съда, което водеше против община " Красно село "  за тяхно предписание да напусне общинското жилище, в което обитава от 2011 година насам.

След като преди време тв водещият получил уведомление, че би трябвало да освободи парцела от 75 кв. метра, който повече от 10 години обитавал против алегоричен наем от 100 лв. месечно, Кадриев решил да апелира в съда. Жалбата му обаче била отхвърлена на съвещание на 23 март.

Основната причина е, че Юксел заявил приход от 75 хиляди лв. на година, а магистратите сметнали сумата за задоволително висока, с цел да може да си разреши да си наеме обикновено жилище. Общинските парцели са предопределени за хора в затруднено финансово състояние, без приходи, многодетни и обществено слаби фамилии.

В последна сметка се оказа, че Кадриев ще би трябвало да напусне жилището, в който е обитавал, в избран от съда период. На процедура новинарят остава безприютен дружно с щерка си Габриела и майка си.

Пенсионерката още преди години се реалокира в София, с цел да оказва помощ на сина си с домакинските отговорности и развъждането на дъщеря му, откакто той се разведе с някогашната си брачна половинка Бонка. Тогава общото им дете остана при него, а той не можеше да смогва с грижите, защото работният му график е в действителност претрупан.

От протоколите на съда около делото на Кадриев с община " Красно село "  става ясно, че възнаграждението, което получава от bTV, не е по никакъв начин малко - възлиза на " скромните " 6 хиляди лв., което се равнява на близо 8 минимални български заплати, а в екипа на малкия екран новинарят е от 20 години. За толкоз дълъг интервал от време е много изненадващо, че не е съумял да вложи финанси поне в един парцел, написа " Флагман ".

За съпоставяне - огромният му другар и сътрудник Ники Дойнов, който води новините по конкурентната Нова телевизия, преди две години се снабди с извънредно първокласен апартамент наоколо до този на Цветан Цветанов, чиято стойност е неколкостотин хиляди лв.. Ани Салич пък е собственик на къща в пернишкия " Бевърли Хилс " - село Рударци, както и на апартамент в София. Виктор Николаев има 3 разкош жилището на пъпа на столицата, а някогашната тв водеща Ани Цолова – имение в " Драгалевци ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР