Лоша дума за Борисов няма да кажа, като партиен член

...
Лоша дума за Борисов няма да кажа, като партиен член
Коментари Харесай

Цветанов се изповяда в ефир за отношенията си с Борисов

Лоша дума за Борисов няма да кажа, като партиен член обаче, ще подлагам на критика грешките – това съобщи някогашният към този момент втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в просторно изявление по bTV.  Два дни след оставката си от всички постове, в студиото на „ Тази събота ” той разяснява връзките си с премиера Бойко Борисов, изключително в последните дни, довели до отдръпването му от всички постове. Че има напрежение сред двамата, пролича изключително ясно през миналата седмица по задочно разменени „ послания “ и откровения. Веднага след подаването на оставки от всички управителни постове в партията, Цветанов съобщи обществено, че е провел дълъг диалог с Борисов, в който е предложил два разновидността за бъдещето си в партията. Борисов му предложил трети, само че Цветанов предпочел втория си вид – да се отдръпна от управителните функционалности и да остане редови член. Ден по-късно Борисов отхвърли тази версия с думите „ Няма трети вид! “ А през вчерашния ден свика на съвещание управлението на ГЕРБ, след което пусна стрела по адрес на Цветанов с репликата „ Не желая повече да ми пее Веско Маринов! “  

„ Аз неприятна дума за премиера Борисов няма да кажа, няма да се трансформира в тези, които излизат отнякъде и стартират да хулят ”, акцентира Цветанов. Но в това време даде да се разбере, че връзките сред двамата са много обтегнати, има и засегнатост. Той описа, че след дълго разсъждение и диалог с жена си отишъл при Борисов с две оферти – всичко да се резервира постарому, „ с цел да подсигуряваме триумфа на идващите избори ”, или да си тръгне. Т.нар трети вид бил да остане в партията без контакти и изяви: „ Това редно ли е, обикновено ли е за човек, който през всичките 13 години е работил за структурирането на партия ГЕРБ?! ”, разяснява Цветанов.

Сподели и че към този момент имал 3-4 оферти за работа: „ Хората имат сензитивност към несправедливостта! “, акцентира той.

„ Засега ГЕРБ е партията, която е най-припознаваща се в моите визии, тъй като съм взел участие в нейното основаване, може би ролята ми не е била чак толкоз огромна – каквото е оценката на премиера (…) Имам политическо предложение на една партия да отида при тях, пристигна от самия ръководител: „ Да знаеш, в случай че искаш, заповядай ”, описа Цветанов.

Друг негов коментар беше изработен като намек за точка на вътрешнопартийни разминавания по кардинални позиции: „ Аз съм бил постоянно за евроатлантическата позиция на страната и за това да бъдем постоянно солидарни към партиите и страните, които споделят тези полезности ”, съобщи Цветанов. И заявява, че като партиен член ще подлага на критика грешките. Не стана ясно обаче дали има нови решения на управлението на ГЕРБ, които се разминават с тези му правила.

На въпроса на кого е ГЕРБ на 1 юни 2019 година, той отговори: „ Всяка една партия, без значение дали е ГЕРБ или друга, е на всички структури, членове, симпатизанти. Една партия не може един човек да я ръководи ”.

По тематиката с разкритията за новия му апартамент от „ Артекс “, довел до обрата в политическата му кариера Цветанов съобщи, че се е срещнал със семейство Мирянови през 2017 година, няколко месеца преди договорката. „ Съжалявам, че с това семейство се случиха толкоз неволи. Доколкото сме си говорили, те в никакъв случай не са кандидатствали за социална поръчка, те са били вложител на парцели, които са придобивали от пазаруването с частни лица. Семейно сме се виждали единствено един път. Но аз се удивлявам на хората, които са съумели в живота, тъй като компанията " Артекс " е на 20 години. Чувал съм от други хора, че семейство Мирянови са отказвали на хора с неприятна известност да си закупят апартамент, без значение от цената ". Цветанов беше безапелационен, че не е лобирал за Мирянови и че не ги е предизвестил за инспекцията.

 „ Аз съм с най-скъпата цена (за купения от него апартомент – б.р.), тя не е под 1100 евро ”, заявява той и посочи, че сега няма друга благосъстоятелност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР