Лос Анджелис официално представи кандидатурата си за град-домакин на олимпийските

...
Лос Анджелис официално представи кандидатурата си за град-домакин на олимпийските
Коментари Харесай

Лос Анджелис поиска олимпийските игри през 2028 г. и зарадва парижани

Лос Анджелис публично показа кандидатурата си за град-домакин на олимпийските игри през 2028 година С този ход американците съвсем несъмнено предоставиха опцията на Париж да провежда най-големия състезателен конгрес 4 години по-рано.

Двата града бяха останали единствени съперници в конкуренцията за домакинство през 2024 година От тази опция в хода на изборите се отхвърлиха Будапеща, Хамбург, Бостън и Рим.

Така по всичко наподобява, че на 13 септември, и парижани, и жителите на Лос Анджелис ще могат да се поздравят с победи. Тогава се чака да бъдат публично оповестени градовете-домакини на гала в Лима, Перу.

" Горд съм да разглася, че олимпийските игри се завръщат назад в Съединени американски щати ", сподели кметът на Лос Анджелис Ерик Грасети пред медиите при оповестяването на кандидатурата за 2028 година

Американският град към този момент два пъти е бил уредник на грандиозното събитие - 1932 и 1984 година Париж пък е бил хазаин през 1900 и 1924 година

Президентът Доналд Тръмп също разяснява кандидатурата на Ел Ей. " Уверен съм, че летните игри в Лос Анджелис ще са образец за олимпийския блян и за американския дух ", сподели той в типичния си жанр.

Очаква се управляващите в Лос Анджелис за влагат близо 1,8 милиарда $ в плана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР