Лос Анджелис Лейкърс поведе във финалната серия на НБА, след

...
Лос Анджелис Лейкърс поведе във финалната серия на НБА, след
Коментари Харесай

ЛА Лейкърс взе първия мач от финалите на НБА

Лос Анджелис Лейкърс поведе във финалната серия на НБА, откакто в първия мач се наложи със 116:98 над Маями Хийт. Антъни Дейвис вкара 34 точки за триумфа на „ езерняците “ и по този начин стана първият баскетболист в Лигата за последните 10 години, който вкарва повече от 30 точки във заключителен мач. За последно сходно нещо направи починалият Коби Брайънт, който в петия мач от финалите през 2010 година наниза 38 т.

Звездата на Лейкърс Леброн Джеймс беше напълно покрай постигането на трипъл-дабъл, само че приключи мача с 25 точки, 13 битки и девет асистенции. Успехът на отбора от Лос Анджелис постави завършек на черната серия на Крал Леброн, който загуби първите мачове в последните седем финални серии на НБА със свое присъединяване. Това е едвам втора победа за 35-годишната звезда в първи мач от финалите на НБА.

Джими Бътлър се отличи с 23 точки за Маями, макар че получи травма на глезена, само че откакто му беше направена стегната превръзка той съумя да приключи мача. Не такава е обстановката с Горан Драгич и Бам Адебайо, които също получиха контузии, само че не приключиха срещата. Маями Хийт разгласи, че словенският гард е получил скъсване на мускулни нишки на лявото ходило и присъединяване му в останалите мачове от финалната серия е под въпрос.

Вторият мач от финалите на НБА ще се играе на 3 октомври от 4:00 часа сутринта българско време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР