Лос Анджелис Клипърс се класира за полуфиналите в Западната конференция.

...
Лос Анджелис Клипърс се класира за полуфиналите в Западната конференция.
Коментари Харесай

Дончич направи всичко за Далас, но Ленърд прати Клипърс на 1/2-финалите

Лос Анджелис Клипърс се класира за полуфиналите в Западната конференция. Играчите на старши треньора Док Ривърс завоюваха мач №6 от серията с Далас Маверикс с крайното и победиха с 4-2 победи в серията. Калифорнийци чакат спечелилия от борбата сред Денвър и Юта, с цел да схванат съперника си за полуфиналите.

Onward.
— LA Clippers (@LAClippers) Суперзвездата на Клипърс Кауай Ленърд бе неукротим и завърши дуела с 33 точки, 14 битки, 7 асистенции и 5 отнети топки, като се трансформира в първият състезател с най-малко 30/10/5/5 в плейофен мач, откогато Гари Пейтън прави същото през 2000-а против Юта.

Словенската звезда на Далас Лука Дончич изигра следващ страховит мач, регистрирайки 38 точки, 9 битки и 9 асистенции, само че силите на неговия отбор свършиха. Срещата ще се запомни с грозната постъпка на крилото на Клипърс Маркъс Морис, който удари в лицето Дончич, а секунди по-късно бе изпъден с неспортсменско нарушаване от втори вид.
Въпреки страхотното си показване в мач №5, Пол Джордж още веднъж беше бледа сянка на себе си в днешния дуел. Крилото приключи с 15 точки при едвам 6/19 пукотевица от паркета, само че въпреки всичко добави 9 битки и 7 асистенции на сметката си. Основните точконосители от пейката - Лу Уилямс и Монтрез Херъл, пък комбинираха за едвам 9 точки. Ивица Зубац се показа на равнище с 15 точки и 11 битки, а аварийният гард Реджи Джаксън означи 14 пункта.
Стрелбата провали Далас в днешния мач, като с изключение на Лука, само Дориан Фини Смит сподели добра игра и записа 16 точки при 6/11 пукотевица от паркета. Тим Хардауей-младши, Трей Бърк и Макси Клебер комбинираха за едвам 25 точки и 9/35 сполучливи изстрели.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР