Лос Анджелис Доджърс почете паметта на първия чернокож бейзболист във

...
Лос Анджелис Доджърс почете паметта на първия чернокож бейзболист във
Коментари Харесай

ЛА Доджърс си подари драматична победа за Деня на Джаки Робинсън

Лос Анджелис Доджърс уважи паметта на първия негър бейзболист във Висшата лига на Съединени американски щати (МЛБ) с трагична победа вкъщи против Синсинати Редс. В Деня на Джаки Робинсън " мошениците " обърнаха " алените " с 4:3 на своя ст. " Доджър " с помощта на двоен хоумрън на Джок Пидърсън в 9-ия ининг.

По традиция на 15 април – деня, в който през 1947 година Робинсън дебютира с екипа на Бруклин Доджърс, всички играчи в Мейджър лийг носиха униформа с неговия номер – 42. На стадиона в Ел Ей участваха вдовицата на Джаки – 96-годишната Рейчъл Робинсън, и техните деца Шарън (69 г.) и Дейвид (67 г.). Синът и дъщерята извършиха церемониалното първо мятане в мача.



После топката за първи път през 2019 година пое асът на Доджърс Клейтън Кършоу, малтретиран от инфектиране в рамото на хвърлящата лява ръка от пролетните тренировки насам. Трикратният притежател на " Сай Йънг " стартира нерешително и сервира двоен хоумрън още на третия батер в мача, само че по-късно стабилизира контрола си и не позволи повече точки за 7 ининга.

По подигравка на ориста създател на хоумръна в 1-вия беше не какъв да е, а досегашната звезда на Лос Анджелис Ясиел Пуиг. Преминалият в Синсинати през зимата кубинец бе посрещнат топло от публиката в Чавес Равин, само че получи комбинация от овации и освирквания, до момента в който правеше обиколката си за 2:0.



Третата точка за гостите вкара различен някогашен състезател на Доджърс – Мат Кемп с шлагер в инфилда за 3:2 в отварянето на 9-ия ининг. Междувременно домакините бяха съумели да изравнят с RBI-двоен шлагер на Коуди Белинджър в 1-вия и разходка при цялостни бази на Ей Джей Полок, подарена от стартера на Редс Луис Кастийо в 5-ия.

Развръзката настъпи в последното нахлуване на " синята тайфа ". То стартира с база за боли, извоювана от пинч-хитъра Дейвид Фрийз, влезнал на мястото на клоузъра Кенли Янсен (W 1-0). И приключи още преди Райсел Иглесиас (L 0-3, BS 1) да е направил и навън, тъй като идващият батер Джок Пидърсън изстреля топката му над оградата в десния аутфилд и постави завършек на мача.



Лос Анджелис Доджърс - Синсинати Редс 4:3
ст. " Доджър "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
СИНСИНАТИ
2
0
0
0
0
0
0
0
1
3
7
1
ЛА ДОДЖЪРС
1
0
0
0
1
0
0
0
2
4
5
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 15 АПРИЛ:

Американска лига

Бостън Ред Сокс - Балтимор Ориолс 1:8
Минесота Туинс - Торонто Блу Джейс 3:5
Тексас Рейнджърс - Лос Анджелис Ейнджълс 12:7
Чикаго Уайт Сокс - Канзас Сити Роялс 5:4
Сиатъл Маринърс - Кливланд Индиънс 4:6

Национална лига

Филаделфия Филис - Ню Йорк Метс 6:7 (11 ининга)
Маями Марлинс - Чикаго Къбс 2:7
Милуоки Бруърс - Сейнт Луис Кардиналс 10:7
Сан Диего Падрес - Колорадо Рокис 2:5

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР