Актьорът от „Шоуто от 70-те“ Дани Мастерсън може да получи десетилетия затвор при присъда за 2 изнасилвания

...
ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Звездата от Шоуто от 70-те“ Дани
Коментари Харесай

ЛОС АНДЖЕЛИС (AP) — Звездата от „Шоуто от 70-те“ Дани Мастерсън може да получи до 30 години до живот затвор при произнасянето на присъдата му в четвъртък за изнасилванията на две жени преди две десетилетия.

Съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Шарлейн Ф. Олмедо е готова да осъди 47-годишния актьор, след като се произнесе по искане на защитата за нов процес, който тя е много вероятно да отхвърли, и след като чу изявления за въздействие от жертвите.

Жури от седем жени и петима мъже намери Мастерсън за виновен по две обвинения на 31 май след седем дни обсъждане. И двете атаки бяха извършени в дома на Мастърсън в района на Холивуд през 2003 г., когато той беше на върха на славата си в ситкома на мрежата Fox „Шоуто от 70-те“.

Журито не можа да стигне до единодушна присъда относно трето обвинение, обвинение, че Мастерсън също е изнасилил дългогодишна приятелка.

Присъдата дойде във втори процес, след като съдебните заседатели не успяха да стигнат до присъди по три точки за насилствено изнасилване през декември и беше обявен съдебен процес.< /p>

Прокурорите твърдят, че Мастърсън е използвал известността си в Църквата на сциентологията — където и трите жени също са били членове по това време — за да избегне последствия десетилетия след атаките.

Жените обвиниха църква за тяхното колебание да отидат в полицията за Мастерсън. Те свидетелстват, че когато са докладвали за него на служители на Сциентологията, им е било казано, че не са били изнасилени, сами са били подложени на етични програми и са били предупредени да не се обръщат към правоприлагащите органи, за да докладват за член с толкова високо положение.

„Те бяха изнасилени, бяха наказани за това и им беше отмъстено“, каза заместник-окръжният прокурор Райнхолд Мюлер пред съдебните заседатели по време на процеса. „Сциентологията им каза, че няма правосъдие за тях.“

Църквата каза в изявление след присъдата, че „свидетелствата и описанията на вярванията на сциентологията“ по време на процеса са „единствено неверни“.

„Църквата няма политика, забраняваща или обезсърчаваща членовете да докладват за престъпно поведение на когото и да било – сциентолози или не – на правоприлагащите органи“, се казва в изявлението.

Мастерсън не даде показания и адвокатите му отказаха свидетели. Защитата твърди, че действията са били по взаимно съгласие и се е опитала да дискредитира историите на жените, като подчертава промените и несъответствията във времето, което според тях показва признаци на координация между тях.

Жените, чиито показания са довели до осъждането на Мастерсън, казаха че през 2003 г. им е дал напитки и след това те са се замаяли или са припаднали, преди да ги изнасили насилствено.

Олмедо позволи на прокурорите и обвинителите да кажат директно във втория процес, че Мастърсън е упоил жените, докато само позволявайки на жените да опишат състоянието си в първия.

Мастерсън не е обвинен в употребяване на наркотици и няма токсикологични доказателства в подкрепа на твърдението. Проблемът може да бъде фактор при планирано обжалване от защитата на присъдата на Мастърсън.

Асошиейтед прес обикновено не посочва имена на хора, които твърдят, че са били сексуално малтретирани.

Мастърсън участва в главната роля с Аштън Къчър, Мила Кунис и Тофър Грейс в „Шоуто от 70-те“ от 1998 до 2006 г.

Той се беше събрал отново с Къчър в комедията на Netflix от 2016 г. „The Ranch“, но беше отписан от шоуто, когато разследване на полицията в Лос Анджелис беше разкрито през следващата година.

Въпреки че това разследване започна преди вълна от жени да разтърси Холивуд с истории за Харви Уайнстийн през октомври 2017 г., присъдата и присъдата на Мастърсън все още представляват голям успех от ерата #MeToo за прокурорите в Лос Анджелис, заедно с осъждането на самия Уайнщайн миналата година.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР