Лоренцо Музети все повече намира формата си, след като в

...
Лоренцо Музети все повече намира формата си, след като в
Коментари Харесай

Музети надви Еванс в двучасова битка; световният №94 разгроми Корда в Барселона

Лоренцо Музети от ден на ден намира формата си, откакто при започване на месеца бе даден старт на клей сезона. Световният номер 66 изигра мощен шампионат на Мастърса в Монте Карло, като продължи положителното си показване и през днешния ден на конкуренцията в Барселона, с цел да надвие Даниел Еванс след 6:4 7:6(8) и близо 2 часа престой на корта. В осминафиналната фаза на шампионата за младежа следва да срещне Диего Шварцман в повтаряне на конфликта им от предходната седмица в Княжеството.

Италианецът започва стремително дуела, като оказа сериозен напън върху подаването на противника си и осъществя ранен пробив. Музети се представяше ослепително на начален удар в хода на своите сервис геймове, като поддържаше извънредно висок % извоювани точки и закономерно, без непотребни компликации, записа откриващия сет на сметката си.

Представителят на идната генерация продължи да развива играта си в началните минути на втората част, което му разреши аналогично на първата да поведе с пробив. Еванс, от своя страна, изпаднал в,,нокдаун ", се абстрахира от позволените грешки, напрежението го напусна и на бърза ръка британецът завоюва пет поредни гейма, обръщайки развоя на събитията. Италианецът резервира нужното успокоение и при сервис на противника за частта осъществя пробив, с цел да възвърне паритета, като се стигна до оневинен тайбрек. В дългия гейм водачеството се менеше непрекъснато посредством мини пробиви, само че нервите на Музети се оказаха по-здрави в основните мигове и след два избавени сетбола съумя да постави точка на разногласието при втория си мачбол, с което продължава напред на шампионата в Барселона.

Saving his best for last!

Musetti comes up with a stunner before closing out a quality battle vs Evans in Barcelona
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР