Лоренцо Музети приключи участието си на АТР 500 турнира в

...
Лоренцо Музети приключи участието си на АТР 500 турнира в
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Световният №57 детронира Музети в Хамбург и е 1/2-финалист!

Лоренцо Музети завърши присъединяване си на АТР 500 шампионата в Хамбург на четвъртфиналната фаза, с което и отбраната на купата за младия италианец откри края си. Третият подложен в схемата, който при миналогодишното издание на конкуренцията завоюва все още най-големия трофей в кариерата си, надделявайки във финала тогава над Карлос Алкарас, позволи съмнения още при предходния си мач, когато откри сили и се завърна от сет пасив по пътя към успеха, но през днешния ден нямаше същия триумф в това начинание и Ласло Джере го детронира след час и 29 минути игра - 7:5 6:3. По този метод сърбинът, ранкиран под номер 57 в международната класация, се трансформира в първият полуфиналист в надпреварата и чака да срещне един всред младежа Лука ван Аше и топ поставения Каспър Рууд.

Началото на дуела бе рутинно за всекиго от двамата тенисисти, които поддържаха солидно равнище на сервис, преди спад във второто подаване на Джере да донесе шансове на ретур за защитаващия първенец, които той незабавно оползотвори и поведе с пробив в петия гейм. С развиването на срещата обаче играта на сърбина, уповаваща се на мощта в ударите в избрани аспекти, пречупи стремежа на Музети доста, при което опитният балканец взе връх над международния номер 18 и го излъга в самия завършек на сета, на крачка от влизане в тайбрек, с цел да открие сметката си за конфликта.

Във втората част тенисът, препоръчан ни от страна на Джере, очевидно впечатляваше, откакто грешките от неговата ракета липсваха и значително единични прояви на талантливост от страна на италианеца поддържаха паритета в резултата. Разликата в съотношението на силите, макар усилените опити на Музети да се бори, натежа в завършека на сета, когато международният номер 57 се възползва от опцията си да осъществя пробив в осмия гейм и броени минути по-късно постави точка на разногласието, изхвърляйки от шампионата настоящия притежател на трофея.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР