Лоренцо Музети поднесе днешната изненада на АТР 500 турнира в

...
Лоренцо Музети поднесе днешната изненада на АТР 500 турнира в
Коментари Харесай

Музети най-после напомни за себе си и спря Хуркач във висококачествен двубой!

Лоренцо Музети сервира днешната изненада на АТР 500 шампионата в Ротердам, откакто в профил още във втория кръг международния номер 11 - Хуберт Хуркач. Италианецът не се радваше на едни от най-хубавите си моменти на корта в края на миналия сезон и началото на този, само че през днешния ден сподели качествата си и надви над поляка след 6:3 5:7 6:4.

Още от дебютните минути на срещата младежът си извоюва преднина от пробив, който осъществя в първия сервис гейм на Хуркач. В остатъка от сета темпото бе равностойно и двамата нямаха проблеми при сервис, само че в края Музети още веднъж взе самодейността и пречупи още един път началния удар на противника си, с което си подсигурява успеха в сета.

Във втората част възможностите за брейк и за двамата зачестиха, само че паритетът остана налице и нито един не съумя да се пропука. Решителният миг пристигна в последните геймове, когато Хуркач изравни безапелационно за 5:5, а след това наказа слаб сервис гейм на италианеца, преди решително да вземе сета на сметката си.

Световният номер 63 обаче не се повлия от отрицателния процес на втората част и стартира със самочувствие решителния сет. Младият италианец показва безупречна игра от сервис, до момента в който при Хуркач се появи известна неустановеност. Въпреки лекия спад, който записва, четвъртият в схемата успяваше да се придържа към противника си. В края обаче представителят на новото попколение закупи самодейността и доближи до законосъобразен пробив, който дефинитивно наклони везните в негова изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР