Лора Ивчева, Управляващ директор за България на френската биофармацевтична компания

...
Лора Ивчева, Управляващ директор за България на френската биофармацевтична компания
Коментари Харесай

За нас в Sanofi водеща е подкрепата за пациентите и лекарите в страната за по-качествено здравеопазване

Лора Ивчева, Управляващ шеф за България на френската биофармацевтична компания Sanofi и управител Търговски интервенции за района на Централна и Югоизточна Европа
Каква роля играят огромните фармацевтични компании за здравето на българските пациенти?
За нас в Sanofi цел е да помогнем на хората да живеят живота си в цялостния му капацитет. Едновременно сме до тези, които страдат от редки болести, както и до пациентите с дългогодишни хронични заболявания. Постоянно влагаме в създаването на новаторски лечения, които доста да подобрят качеството на живот на пациентите и да предложат решения в области, които имат висока потребност от поява на терапия. Едновременно с това сме сътрудник на всички, които работят за достъпа на българските пациенти до по-качествено опазване на здравето.  Вярваме, че в България има доста качествени експерти, като за тяхното развиване и мотивация да останат да се осъществят тук, има отговорност освен страната, само че и бизнесът. Затова Sanofi поддържа финансово Българския лекарски съюз за развиването на младите лекари в страната. За тази година сме най-големият донор по тази стратегия. С помощтта и на останалите спонсори, 45 студенти по медицина ще получат едногодишна стипендия. Едновременно с това, през цялата година БЛС ще финансира участия в национални и интернационалните научни конгреси на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.
Компанията стана и сътрудник на Международния конгрес по медицински науки  за студенти и млади лекари, проведен от Асоциацията на студентите-медици.

В това ли се показва вашата социално-отговорна политика?
Освен създаването на нови ефикасни лекувания, наш дълг в Sanofi е образоването на пациентите и подпомагането на професионалното развиване на лекарите. Затова годишно организираме осведомителни акции за предварителна защита, ранна диагностика и вярно лекуване на редица болести.
През 2012 година стартирахме акцията „ Открито за диабета “, която продължаваме и до в този момент.  Диабетът е новата международна пандемия. По данни на Международната диабетна федерация броят на хората с диабет в България  на възраст сред 20 и 79 години е над 450 000. Последните години работим с Ивет Лалова по тази акция и с това партньорство имам вяра, че караме повече българи да се замислят и грижат за своето здраве.
През 2018 година започнахме друга огромна осведомителна акция „ Открито за имунизациите “, с която подчертаваме на сериозните здравни последици от грипа и ефикасната предварителна защита посредством имунизация. Ние сме първата компания, която обезпечи на българите достъпа до четиравалентна ваксина против грип за оптимална отбрана.
От тази година стартирахме и осведомителна акция за навременното разкриване на болесттите на черния дроб. Това е органът, който не боли и не дава навременни сигнали при нередности – ето за какво и висок дял от популацията, попада в рискова група във връзка с късното диагностициране на болести на черния дроб. Оказва се да вземем за пример, че близо 60% от хората в България рядко или в никакъв случай не са си правили ехографско проучване на черния дроб, а съвсем 50% в никакъв случай не са предприемали профилирано кръвно проучване, което желаеме да променим. Също има и някои легенди, които е нужно да се преодолеят: като да вземем за пример, че в случай че консумираме първокласен алкохол няма риск за черния ни дроб. Всеки трети българин неправилно счита, че колкото е по-качествен алкохолът, който приема, толкоз по-малък е рискът от чернодробно заболяване. Докато се оказва, че редица нездравословни привички оказват отрицателно въздействие на чения ни дроб.
Превенцията ли е най-хубавата отбрана от тежките болести?
Превенцията, навременното диагностициране и вярното лекуване са комбинацията за поддържане на положителното здраве. Никой пациент не би трябвало да подценява знаците, които му дава неговото тяло и също по този начин да не пренебрегва годишните профилактични прегледи.
Имаме и редица артикули, които оказват помощ за предварителна защита и поддържане на качеството на живот на хората при актуалния му, не постоянно здравословен темп. Да вземем да вземем за пример нарушаванията в съня, нещо, което постоянно одобряваме за обикновено.
През 2016 година организирахме националният стрес тест ЛЕКА НОЩ, който сподели, че 80% от българите не се наспиват добре. Недостатъчния сън отключва сърдечно-съдови проблеми, от време на време и съществени отклонения при метаболизма. Повдигнахме тази тематика на Световния ден на съня, тъй като това е един от проблемите на актуалното общество, за който предлагаме решение. Горди сме, че неотдавна българските консуматори дефинираха Novanight за „ Продукт на годината “ в категорията „ Хранителна добавка за сън “ в тазгодишното издание на едноименната интернационална премия за нововъведения. Това е едни от продуктите, които пуснахме предходната година на пазара в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР