Лондонското метро ще има 4G обхват в своите тунели и

...
Лондонското метро ще има 4G обхват в своите тунели и
Коментари Харесай

Лондонското метро ще има пълно 4G покритие

Лондонското метро ще има 4G обсег в своите тунели и станции от идната година. В допълнение към 4G, системата ще разреши на пасажерите да се свързват с 2G и 3G, с цел да се обаждат по телефона и да изпращат известия с висока скорост. Кметът на Лондон Садик Хан предложи в бъдеще мрежата да бъде осъвременена и до 5G.

"Това е значима и нужна стъпка за всички, които всекидневно пътуват с метрото в Лондон. Осъзнаваме, че това са часове, които биха могли да бъдат употребявани за работа и връзка, което сега е невероятно. Започваме с 4G мрежа, а в бъдеще и с 5G, с цел да помогнем на всички, които имат потребност от връзка и информация по време на пътуването си. Лондон е най-хубавото място за живеене и работа. Ние имаме упоритост да го създадем още по-желана дестинация ", акцентира Хан, представен от Би Би Си.

Пътниците на Jubilee Line ще са първите, които ще получат достъп до мрежата, като източната част на метрото ще получи достъп до 4G след месец март на 2020 година. Пълно 4G покритие лондонското метро ще има до края на идната година. Пробният сектор на 4G покритието ще се простира от Westminster до Canning Town, като няма да има интернет само под London Bridge и гара Waterloo. Инсталирането на оборудването, належащо за обезпечаването на клетъчния сигнал, ще бъде същинско предизвикателство, споделят специалисти. Проектът планува инсталирането на над 2000 км окабеляване, а цялата активност по построяването на мрежата ще би трябвало да става отвън работното време на метрото, с цел да се избегне спиране на транспортната услуга.

Лондон няма да бъде първият град, който ще конфигурира клетъчни връзки за данни в подземна мрежа на метрото. Пътниците на метрото в Москва и Токио от години имат опция да употребяват телефоните си подземен. Въпреки това The Guardian отбелязва, че метрото в Лондон е по-трудна задача, заради относително тесните и извиващи се тунели, които могат да блокират сигналите на телефона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР