Лондонското летище Лутън за пета поредна година е най-лошото във

...
Лондонското летище Лутън за пета поредна година е най-лошото във
Коментари Харесай

Кое е най-лошото летище във Великобритания?

Лондонското летище Лутън за пета поредна година е най-лошото във Англия. Това демонстрира обичайното изследване на английската потребителска асоциация Which?.

То изследва усещанията на пасажерите, които правят оценка аеропортите в 10 категории като опашки на пунктовете за сигурност, многообразие от магазини и заведения за хранене, съществуване тук-там за сядане, положение на тоалетни и санитарни пространства, подпомагане на личния състав и други

В изследването се правят оценка всичките 31 терминала на летищата в Обединеното кралство. Най-висок резултат получава летището Донкастър Шефилд - 87%, следвано от Саутенд. И двете обаче са дребни летища с лимитирани услуги и дестинации.

В 5 от десетте категории аеропорта на Лутън получава най-ниската допустима оценка - 1 звезда. В останалите 5 летището е оценено с 2 звезди (максмумът е 5 звезди).

Аеропортът, който е дом на самолетните компании за полети на къси дистанции easyJet и Monarch, както и на нискотарифните компании Ryanair и Wizzair, е един от най-натоварените на Острова - за 2016 година през него са минали над 14.6 млн. пасажери.

Наскоро в разширението му бяха вложени 110 млн. паунда, само че резултатът към момента не е налице. " Проектът за разширение на Лутън, който стартира през предходната година и цели да разшири потенциала му с 50% до 2020 година явно не е съдействал за ужасяващо ниския резултат от 29% в удовлетворението на клиентите ", отбелязва изследването.

" Лутън е на дъното на нашето изследване в продължение на 5 години, а строителните работи не са опрощение за рейтинга на личния състав от една звезда - или неналичието на задоволително места, магазини или тоалетни ", показват от английската асоциация.

От летището обаче изрично не са съгласни с изследването на Which?. Те оферират свое изследване, съгласно което 75% от пасажерите, минали през Лутън, са удовлетворени. Това е усъвършенстване от 5% на годишна база.

" Летището сега претърпява най-голямата промяна в историята си. Оценяваме търпението на нашите пасажери, до момента в който развиваме летището, което ще докара до по-добро прекарване за всички ", изясняват летищните управляващи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР