Лондонското летище Гетуик съобщи, че пистата му вече е отворена,

...
Лондонското летище Гетуик съобщи, че пистата му вече е отворена,
Коментари Харесай

Достъпно за ползване вече е летище Гетуик, арестувани са двама души

Лондонското летище " Гетуик " заяви, че пистата му към този момент е отворена, а операторът му има намерение да извърши всички полети, планувани за през днешния ден, написа Дарик. От сряда късно вечерта до миналата нощ летището на няколко пъти затваряше от съображения за сигурност, поради летящи над територията му дронове. Всичко това обърка трафика в дните, тъкмо преди натоварения предпразничен уикенд.
" Пистата ни е отворена и имаме намерение да осъществим цялото си разписание за през днешния ден, се споделя в качено тази заран известие на уеб страницата на летището. Пътуващите са предизвестени, че е допустимо да има закъснения и анулирани полети, а управата на аеропорта им се извини за породеното стеснение, като акцентира, че е било най-важно да се подсигурява сигурността на полетите. Съобщението беше оповестено няколко часа откакто полицията в графство Съсекс сподели, че е арестувала нощес двама души за " престъпно потребление на дронове ", объркало проектите на десетки хиляди пътуващи.
Арестувани са мъж и жена. Съобщава се, че те са арестувани в региона на летището и следствието продължава. По време на 36-часово спиране на работата на " Гетуик " бяха наранени десетки хиляди пасажери, а стотици полети - анулирани, още откакто в сряда бяха видяни първите дронове. По случая в границите на вчерашния ден изпълнителният шеф на летището - Стюарт Уингейт - съобщи, че полетите на дроновете са били " много целенасочени " и са имали за цел да затворят аеропорта и да провокират оптимално нарушение на работата му в навечерието на Коледа. Припомняме, че " Гетуик " е второто по величина летище на Лондон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР