Лондонският транспортен музей изследва историята на Лондон и неговата транспортна

...
Лондонският транспортен музей изследва историята на Лондон и неговата транспортна
Коментари Харесай

Лондонският музей на транспорта пази над 450 000 експонати

Лондонският транспортен музей изследва историята на Лондон и неговата транспортна система през последните 200 години, като акцентира мощната връзка сред превоза и развиването на модерния Лондон, културата и обществото от 1800 година насам.

В музея има над 450 000 продукта - непокътнати, проучени и изложени в галериите. Освен, че изследва предишното, музеят преглежда развиването на превоза и концепциите за градски превоз в бъдещето.



През 2007 година музеят получава благотворителен статут, който му разрешава да получи нови източници на финансиране, като по този метод уголемява стратегиите си за образование и ангажиране. Това финансиране дава опция на музея да предложи благоприятни условия за учене, развиване на умения и ангажиране на необятен кръг от аудитории.

Лондонският музей на превоза се обитава в остарялата постройка на цветния пазар на площад Ковънт Гардън. Пазарите, продаващи "плодове, цветя, корени и билки ", са основани в Ковънт Гардън от граф Бедфорд, който е имал по-голямата част от земята в региона през 1670 година Той става главен лондонски пазар за зеленчуци, плодове и цветя и през 1830 година непрекъсната постройка заменя щандовете на търговците на централния площад.

Тъй като пазарът се разраства, биват издигнати спомагателни здания за търговски продан.

През 1974 година пазарът е изместен в съвременни хранилища в южен Лондон.



Старите здания на пазара биват възобновени и цветният пазар става дом на Лондонския транспортен музей - открит през 1980 година.

През 2005 година музеят е затворен за главен редизайн и реорганизация. Реставрацията е запазила характера и архитектурата на историческата постройка. Колекцията на музея започва през 1920 година, когато лондонска компания Omnibus (LGOC) взема решение да резервира два викториански конски рейса за бъдещите генерации.



След това сбирката е разширена и включва железопътни транспортни средства.

Днес част от тези експонати се обитават в Музея на английския превоз, само че останалите експонати се реалокират в Йорк след основаването на Националния железопътен музей през 1975 година

В постройката на Ковънт Гардън са показани доста рейсове, трамваи, тролейбуси и железопътни транспортни средства от 19-ти и 20-ти век, както и артефакти и експонати, свързани с употребата и маркетинга на пътническите услуги, и въздействието на разрастващата се транспортна мрежа върху града и популацията му.

Първият под земята електрически трен от 1890 година може да бъде забелязан там. В музея могат да бъдят забелязани и доста фотографии и плакати, карти, както и транспортни средства в това число разнообразни типове рейсове, влакове, таксита, трамваи, тролейбуси и колелета.



Колекцията от плакати обгръща развиването на графичното изкуство цели 100 години.



Могат да бъдат видени и достоверни дрехи и аксесоари, носени от транспортния личен състав през 19 век. Част от сбирката са и разнородни предмети от инфраструктурата като телефони, седалки и сигнално съоръжение. Музеят продава необятна гама от плакати, модели, сувенири, както на място, по този начин и онлайн. Печалбите от продажбите подкрепят активността на музея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР