Лондонският симфоничен оркестър е сред най-големите оркестри в Обединеното кралство.

...
Лондонският симфоничен оркестър е сред най-големите оркестри в Обединеното кралство.
Коментари Харесай

Лондонският симфоничен оркестър изнася първия си концерт

Лондонският симфоничен оркестър е измежду най-големите оркестри в Обединеното кралство. От 1982 година се обитава в Барбиканския център в Лондон.
Създаден е през 1904 като самостоятелна организация, първата в Обединеното кралство. Първият концерт изнасят на 9 юни същата година, под диригентството на Ханс Рихтер. Същият е диригент до 1911, когато е сменен от Едуард Елгър.
С концерта си в Париж през 1906, Лондонският симфоничен оркестър е първият английски оркестър, гостувал на страна отвън острова. През 1912 оркестърът получава покана да свири в Ню Йорк, като се планува членовете му да пътуват със злощастния курс на парахода „ Титаник “, само че малко преди отпътуването анулират непокътнатите билети. Въпреки това, през 1912 изнасят концерта си в Ню Йорк. През 1973 са поканени да свирят на Залцбургския фестивал, след което вършат турне по света.
Лондонският симфоничен оркестър взе участие в записите на доста музика за филми като „ Междузвездни войни “, „ Хари Потър и стаята на тайните “ и други Участват и в записите на доста музикални албуми като „ Sgt. Pepper`s Lonely Hearts Club Band “ на „ Бийтълс “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР