„Лондонският пациент“, познат като втория излекуван в света човек от

...
„Лондонският пациент“, познат като втория излекуван в света човек от
Коментари Харесай

Вторият излекуван от ХИВ: „Лондонският пациент“ разкри самоличността си

„ Лондонският пациент “, прочут като втория оздравял в света човек от ХИВ, разкри самоличността си. Това е 40-годишният Адам Кастилехо. Той е роден във Венецуела, само че повече от 20 години живее на Острова.

Кастилехо е решил да излезе от анонимност, откакто съвсем две десетилетия се е борил с заболяването, с цел да стане „ дипломат на вярата “ за тези, които към момента се лекуват от вируса на добитата имунна непълнота.
Пореден опит за ваксина против ХИВ претърпя крах Тя беше тествана на повече от 5000 души в Южна Африка
Пред вестник „ Ню Йорк Таймс “ мъжът е споделил, че откакто са го диагностицирали, лекарите не са давали вяра да доживее Коледата на 2015 година

“I want to be an ambassador of hope,” says Adam Castillejo, who is the second person to have been cured of H.I.V. https://t.co/TuiPud06aN
— NYT Science (@NYTScience) March 10, 2020
Лекарят на Кастилехо – Д-р Равиндра Гупта разказва напредъка по случая му предходната година по време конференция, отдадена на битката със СПИН. Тогава вирусът ХИВ не е откриван в кръвта на 40-годишния мъж към този момент 18 месеца.
Борбата с ХИВ/СПИН: Притесняват ли се хората да се изследват за вируса у нас? Близо 38 милиона души живеят с заболяването по света
Лечението му е дало резултат след трансплантация на стволови кафези за лекуване на рак на кръвта. Процедурата е осъществена през 2016 година „ Смятаме, че към този момент той е оздравял, тъй като измина още една година, и сме създали повече проучвания “, добави Д-р Равиндра Гупта.

Meet Adam Castillejo, Better Known as the “London Patient,” the Venezuelan Who Was Cured of HIV https://t.co/Ku68vNC24A
— Venezuela News (@VenezuelaNewsGo) March 10, 2020
Първият човек преборил болестта е Тимъти Браун и е прочут като „ Берлинския пациент “. Той се води за оздравял от инфекцията от 2007 година Изследователите са безапелационни, че двамата пациенти не са доказателство, че е открит лек против ХИВ. Подобна намеса към този момент не е необятно използвана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР