Лондонски учени доказаха, че високият интелект на детето е право

...
Лондонски учени доказаха, че високият интелект на детето е право
Коментари Харесай

Интелектът на детето зависи от времето, прекарано с бащата

Лондонски учени потвърдиха, че високият разсъдък на детето е право симетричен на времето, което то прекарва с татко си, съобщава news.rambler.ru.

Изследователи от Кралския лицей в Лондон изучавали и анализирали връзките и държанието на 128 татковци и деца на 3-месечна възраст и стигнали до забавен извод. Колкото повече време татковците прекарвали с децата си без играчки, да вземем за пример, четейки им книжки, толкоз повече резултатите от интелектуалното развиване на малчуганите било по-високо. До това умозаключение учените стигнали благодарение на общоприет показател на менталното развиване, който включвал различаване на цветове и форми.

Изследователите означават, че, в случай че бащата е спокоен, детето се развива също толкоз дейно, колкото в случай че родителят е нервозен. 

Съдейки по изводите им, лондонските учени са солидарни с тези от Харвард, които неотдавна потвърдиха, че, в случай че приказките за лека нощ се четат от таткото, то прочувственото и умственото развиване на децата се развива по-хармонично. А това е, тъй като положителните татковци влагат при четенето на приказки целия си артистизъм и душа, което изключително доста оказва помощ да се открият топли връзки с дъщерите.

Посетете главната страница на Обекти за още забавни материали.

Източник: noviteroditeli.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР