Лондонски съд постанови 17-годишното британско момче, което през уикенда хвърли

...
Лондонски съд постанови 17-годишното британско момче, което през уикенда хвърли
Коментари Харесай

Оставиха в ареста тийнейджъра, хвърлил 6-годишно французойче от 10. етаж на музей в Лондон

Лондонски съд постанови 17-годишното английско момче, което през уикенда хвърли френско дете от платформата за наблюдаване на музея за съвременно изкуство Тейт в Лондон, да остане в ареста по обвиняване за опит за ликвидиране, предадоха международните организации.

Инцидентът стана в неделя следобяд. Шестгодишното френско момче било със фамилията си на посещаване в музея. То било хвърлено от английския младеж от платформата за наблюдаване на десетия етаж. Момчето паднало върху покрив на петия етаж. Веднага му е оказана помощ и е откарано с хеликоптер в близка болница. Детето е в сериозно, само че устойчиво положение. То има голям брой фрактури, измежду които строшаване на гръбначния дирек, мозъчен кръвоизлив, фрактури на краката и на ръцете, описа английският прокурор Шон Морган.

Днес при явяването си в съда младежът, хвърлил детето, изглеждаше спокоен. Според полицията той не е познавал жертвата. Засега следователите приказват за " изолирано събитие, без явен и явен претекст ". Той ще се яви още веднъж в съда в четвъртък, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очевидци на случая описват по какъв начин са чули мощен тропот от рухването на детето, последван от вик на майка му: " Къде е синът ми? ". Жена споделя, че дружно с двете си дъщери била следвана за известно време на същата платформа от чужд. Тя споделила на децата си да стоят настрани от него, тъй като се държал необичайно.

След като хвърлил детето, нападателят бил обкръжен от други гости, до момента в който пристигнала полицията, описват други очевидци.

Същевременно в Италия 17-годишен италиански младеж призна, че е хвърлил кофа за отпадък от 20-метрова височина, която паднала върху 12-годишно френско дете, намиращо се на плаж, съобщи Франс прес.

Трагедията се разиграла в нощта на събота против неделя на плажа Берджеджи, близо до Савона, в северозападната италианска област Лигурия. Детето е получило мозъчна контузия и е признато в болница в основния град на региона Генуа. Той е било в палатка със фамилията си, когато върху нея била хвърлена кофата за отпадък. Тя тежала към 10 кг и съгласно полицията е можела да убие момчето.

Полицията стигнала до 17-годишния италианец, откакто разпитала гости на дискотека, които видели по какъв начин той хвърля кофата за отпадък. По време на разпита момчето твърдяло, че не знаело, че на мястото, където хвърля контейнера, е имало хора.

Първата догадка на карабинерите беше, че става дума за преднамерено деяние против противозаконното къмпингуване, което е неразрешено в Италия. После следователите се отказали от тази версия и по този начин стигнали до 17-годишния младеж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР