Лондонски съд отхвърли 145-милионно дело за 145 милиона евро (£126

...
Лондонски съд отхвърли 145-милионно дело за 145 милиона евро (£126
Коментари Харесай

Хуан Карлос: Съдът отхвърли 145-милионно съдебно дело на бившия любовник

Лондонски съд отхвърли 145-милионно дело за 145 милиона евро (£126 милиона; $154 милиона), заведено от някогашен ухажор на някогашния крал на Испания.

Датската бизнесдама Корина цу Сайн-Витгенщайн-Сайн упрекна Хуан Карлос, че е управлявал акция за тормоз против нея след връзката им се разпадна през 2012 година

Тя твърди, че заплашването - в това число шпиониране и влизане с щурм - е почнало, откакто е отказала да върне дарове на стойност милиони паунда от него.

Хуан Карлос отхвърли обвиняванията.

В петък арбитър постанови, че Върховният съд на Англия и Уелс нямаха пълномощия по случая, само че не взеха решение по съществото на обвиняванията.

В допълнение, арбитър Роуина Колинс Райс сподели, че госпожа zu Sayn -Витгенщайн – английска гражданка – не е „ потвърдила в задоволителна степен, че „ вредоносното събитие “, от което тя се оплаква, тормоз от ответника, се е случило в Англия “.

Говорител на 85-годишния някогашен монарх разказа решението от петък като " неизненадващо " потвърждаващо неговата непорочност и сподели, че възвръща " изискванията, нужни за по-нататъшни обществени изяви ".

Г-жа zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, която заведе делото за тормоз през 2020 година, сподели, че е „ надълбоко разочарована “ от решението и че е „ обезсърчително за вижте, че жертвите на тормоз постоянно се борят да намерят правдивост в нашата правна система ".

Преди решението съдиите в Обединеното кралство постановиха предишния декември, че тя не може да съди някогашния монарх по обвинявания, свързани с времето, през което е служил като крал, защото е имал имунитет като суверен.

Г-жа zu Sayn-Wittgenstein-Sayn твърди, че той я е оказвал напън да върне дарове на стойност 65 милиона евро, откакто връзката им се е разпаднала след прословутото пътешестване на двойката за лов на слонове до Ботсвана през 2012 година Пътуването, при което Хуан Карлос беше ранен и трябваше да бъде върнат вкъщи със аероплан, провокира публичен яд на фона на финансова рецесия и рекордни данни за безработицата в Испания.

Бившият крал живее най-вече в заточение в Обединените арабски емирства от 2020 година, откакто напусна Испания поради обвинявания в машинация, които в последна сметка бяха оттеглени. Швейцарско следствие на заплащане на милиони долари от Саудитска Арабия беше прекъснато заради липса на задоволително доказателства.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР