Лондонската стартъп компанията Smarkets позволява на своите служителите сами да

...
Лондонската стартъп компанията Smarkets позволява на своите служителите сами да
Коментари Харесай

Какво се случва, когато позволите на служителите да определят своето заплащане?

Лондонската стартъп компанията Smarkets разрешава на своите чиновниците сами да дефинират, зкакво възнаграждение желаят да получат. Иновативната система работи на правилото на обществен консенсус, като информацията за заплатата на всеки чиновник се разгласява във вътрешна мрежа на компанията.

Процесът има своите плюсове и минуси, споделя пред Business Insider основният изпълнителен шеф на Smarkets Джейсън Трост, само че в последна сметка работи.

" Това не е толкоз крепко, колкото звучи ", споделя Трост, когато е запитан за необикновената политика на компанията. " Това е един вманиачен развой. Но работи. ".

Преди към 3 години Трост вкарва система, в която чиновниците да избират личните си заплати. Вдъхновението за това решение значително се основава на това, което той разказва като блян към по-голяма бистрота в цялата компания.

" Мисля, че това е най-хубавата система ", споделя той.  " Това дава на хората вярното чувство, че те управляват повече своята работа, своята позиция ".

В Smarkets заплатите на чиновниците не са резултат от диалози с висшето управление. Вместо това, всеки избира, какъв брой би желал да му се заплати, а след това сътрудниците му гласоподават дали считат, че заслужава. Ако поискате забележителна сума повече от това, което получават сътрудниците ви, може да се сбъскате с тяхното неодобрение. Служителите могат да предоговорят заплатите си два пъти годишно. 

" Искането ви в действителност се разглежда от вътрешен съд ", споделя Трост. Служителите не могат да постановат напълно несъгласие на някой различен, само че могат да се опитат да го блокират. " Някои хора ще решат, че сте прав, а някои ще кажат, че е прекомерно високо или прекомерно ниско ". Системата работи значително със обществен консенсус.

Но въвеждането на процеса не е било елементарно.  " Страшно беше да бъдем толкоз транспарантни. Страшно за всички ", споделя Трост.  " Хората не желаеха да знаят, какъв брой получават сътрудниците им, тъй като не желаеха да знаят дали получават повече от тях. Мениджърите не желаят да го вършат, тъй като смятаха, че ще изгубят надзор ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР