Лондонската фондова борса (LSE) ще прехвърли търговията с държавни облигации

...
Лондонската фондова борса (LSE) ще прехвърли търговията с държавни облигации
Коментари Харесай

Лондонската борса мести търговията с държавни облигации в Милано

Лондонската фондова борса (LSE) ще трансферира търговията с държавни облигации на европейските страни от Лондон в Италия, преди Обединеното кралство да излезе от Европейски Съюз през март идната година, заяви Reuters.

Дневният размер на търговете посредством електронната платформа на LSE за търговия с държавни облигации, известна като MTS Cash, възлиза на 13.4 милиарда евро. Операции за към 20% от тази сума ще бъдат трансферирани в Милано, до момента в който търговията с английските държавни облигации ще продължи да се реализира в Лондон.

Столицата на Англия е водещ търговски и клирингов център за търговия с скъпи бумаги, деноминирани в евро.

Но поради Brexit, Европейски Съюз и Европейската централна банка желаят да трансферират тези покупко-продажби в еврозоната, където те могат да ги контролират директно, като се има поради, че Англия няма да бъде член на съюза след март следващата година. Прехвърлянето на тези интервенции ще разреши да продължава трансграничната търговия, в случай че Обединеното кралство излезе от Европейски Съюз без договорка. По информация на Reuters, изменението ще влезе в действие от 1 март 2019 година.

По-рано стана известно, че CME Group Inc. трансферира своя европейски бизнес BrokerTec от Лондон в Амстердам. Борсовият оператор желае да има гаранции, че при " корав " Brexit клиентите в континентална Европа ще могат да работя с тази платформа.

Също по този начин до момента 25 банки от Лондон подадоха заявки до ЕЦБ за лицензии за разкриване на свои клонове във Франкфурт, като плануват да реалокират интервенции и личен състав в немския финансов център.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР