Лондонската фондова борса (LSE) категорично отхвърля офертата за поглъщане на

...
Лондонската фондова борса (LSE) категорично отхвърля офертата за поглъщане на
Коментари Харесай

Лондонската фондова борса категорично отказва да бъде купена от Хонконг

Лондонската фондова борса (LSE) изрично отхвърля офертата за усвояване на хонконгската борса в размер на 39 милиарда $, като реши да се придържа към плануваното си закупуване на Refinitiv, оповестява " Ройтерс ".

LSE заяви на HKEX в писмо, че има фундаментални терзания във връзка с основни аспекти на предлагането, което няма стратегическа вероятност и че връзката на HKEX с държавното управление на Хонконг ще " усложни въпросите ".

" Продължаващата обстановка в Хонконг " е неустановеност за акционерите, добавя Лондонската борса, споменавайки седмиците митинги в някогашната английска колония. " Съответно, бордът единомислещо отхвърля " предлагането.

Откровеното писмо за отменяне на LSE значи, че офертата на Хонконгската борса не дава отговор на стратегическите й цели.

LSE също по този начин изяснява, че усвояване от Хонконг може да бъде отхвърлено от регулаторите или държавните управления във Англия, Съединени американски щати и Италия. Твърдението на HKEX, че договорката ще бъде бърза и сигурна " просто не е правдиво ".

Лондон има и борсата в Милано и има доста американско наличие посредством дъщерно сдружение за показател FTSE Russell и LCH, клирингова къща за деривати, която господства на пазара за валутни суапове в Съединени американски щати.

Отказ демонстрира и че изпълнителният шеф в Хонконг Чарлз Ли е малко евентуално да завоюва борда на LSE с усъвършенствана финансова оферта, което значи, че в случай че желае придобиване, може да се наложи да бъде по-агресивен.

HKEX направи своята изненадваща оферта в сряда, единствено два дни откакто нейни чиновници отпътуваха за Лондон, за първо показване пред основния изпълнителен шеф на LSE.

Някои анализатори чакат азиатската борса да се върне с усъвършенствано предложение. HKEX разгласи договорката като дава на Лондон главен вход към бързо разрастващата се китайска стопанска система, само че LSE съобщи, че HKEX не е осигурила най-хубавото дълготрайно позициониране за това.

" Ние ценим нашето взаимно преференциално партньорство с Шанхайската фондова борса, която е пожеланият и пряк канал за достъп до многото благоприятни условия с Китай ", декларират от LSE. LSE и Шанхай неотдавна пуснаха връзка за търговия с акции.

Малко след идването си в Хонконг от Лондон, Ли разяснява: " Който може да сътвори система, която или разрешава парите да влизат в Китай, или разрешава на китайските пари да излязат, в действителност ще преобрази световните финансови пазари. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР