Лондонската джамия, край която тази нощ ван се вряза в

...
Лондонската джамия, край която тази нощ ван се вряза в
Коментари Харесай

Мастити терористи посещавали джамията в Лондон, край която ван се вряза в минувачи

Лондонската джамия, край която тази нощ ван се вряза в навалица минувачи, преди време е била посещавана от двама души, упрекнати в тероризъм, в това число и от Закариас Мусауи, който е единственият наказан по делото за терористичните атентати в Съединени американски щати от 11 септември 2001 година, оповестява Си Ен Ен. По данни на телевизионният канал, откритата през 1994 година джамия е станала известна поради Абу Хамза ал Масри, който от 1997 до 2003 година е бил неин имам. По-късно той е екстрадиран в Съединени американски щати, където е приет за отговорен в поддръжка на талибаните и терористите от „ Ал Кайда”. През 2015 година той е наказан на пожизнен затвор.

Докато Абу Хамза е бил имам на джамията, тя е била посещавана от някогашния палач от „ Ал Кайда” Закариас Мусауи и Ричард Рейд, който през 2001 година опита да взриви аероплан на American Airlines.

Си Ен Ен отбелязва, че от този момент в джамията са осъществени редица промени, в това число и избор на ново управление, което се оглавява от Асоциацията на мюсюлманите във Англия.

Като цяло, джамията се слави като място, в което по-рано са се събирали ислямистки бандити. По думите на специалиста Питър Берген, тя е считана за една от най-войнствените.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР