Лондонската борса за метали London Metal Exchang (LME) откри чували

...
Лондонската борса за метали London Metal Exchang (LME) откри чували
Коментари Харесай

Bloomberg: Откриха чували с камъни вместо никел в склад на LME

Лондонската борса за метали London Metal Exchang (LME) откри чували с елементарни камъни вместо никел в склад в Ротердам в Нидерландия, който е основата на няколко от нейните контракти. За това оповестява Bloomberg, базирайки се на източници.

Според събеседниците на организацията складът, в който са открити камъните, се ръководи от компанията Access World. Преди това компанията е била благосъстоятелност на трейдъра Glencore, а през януари 2023 година е продадена на компанията Global Capital Merchants.

Access World организира следствие и откри, че чувалине с " никел ", които са в основата на девет контракта (това са 54 тона метал на стойност 1,3 милиона долара), не съдържат никел. Девет удостоверения за никел - документи за правото на благосъстоятелност върху метала,складиран в утвърден от борсата склад, бяха приети за невалидни, притежателят към този момент е известен, заяви LME. Товарът е регистриран за предпазване под прикритието на никел от началото на 2022 година, описа един от източниците.

Не е ясно дали...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР