Лондон започва преговори по план Б“ за БрекзитБританският премиер Тереза

...
Лондон започва преговори по план Б“ за БрекзитБританският премиер Тереза
Коментари Харесай

Лондон започва преговори по „план Б“ за Брекзит

Лондон стартира договаряния по „ проект Б “ за Брекзит
Британският министър председател Тереза Мей възнамерява да организира конферентен диалог с членовете на нейния кабинет, с цел да ги запознае с разговора си с представителите на Европейския съюз (ЕС), част от напъните й за основаване на „ проект Б “ за Брекзит, оповестяват медиите на острова.

След като беше отхвърлено съглашението с Брюксел по-рано тази седмица, английският министър председател възобнови договарянията с европейските си сътрудници в опит да реализира съглашение, което Народното събрание ще утвърди на по-късен стадий и да избегне сюжета за "хаотичен" Брекзит.

Позициите сред политиците в кралството за това по какъв начин би трябвало да се реализира разделянето на Обединеното кралство с блока остават все толкоз разнообразни, макар че до плануваната дата през март, когато Брекзит би трябвало да се случи, остават по-малко от 10 седмици.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин предложи по-рано тази седмица нов референдум за Брекзит, само че добави, че той към момента избира нови избори във Англия, макар че министър-председателят Мей и нейният кабинет оцеляха в сряда след вота на съмнение.

Бизнесът в кралството към този момент насочи неколкократни предизвестия към държавното управление, че Брекзит без договорка може съществено да засегне техните вериги за доставки и приходите, което от своя страна ще ги принуди да затворят индустриалните фабрики или да ги реалокират отвън Англия, застрашавайки хиляди работни места.

Редица европейски страни към този момент започнаха подготовка за така наречен "твърд Брекзит" като усилиха броя на митническите чиновници, покачиха сигурността на летищата и започнаха разискване на многочислени бюрократични промени за английските жители в тях. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР