Лондон. Заместник-първият министър на Гибралтар Джоузеф Гарсиа заяви, че незаконните“

...
Лондон. Заместник-първият министър на Гибралтар Джоузеф Гарсиа заяви, че незаконните“
Коментари Харесай

The Daily Express: Правителството на Гибралтар осъди военните заплахи срещу суверенитета от страна на Испания

Лондон. Заместник-първият министър на Гибралтар Джоузеф Гарсиа съобщи, че „ противозаконните “ военни маневри на Испания в региона могат някой ден да костват човешки живот. Той съобщи, че навлизанията на испанския флот в териториалните води на Гибралтар „ са насмешка “ със суверенитета на района, съобщи The Daily Express.
„ Ясно е, че Испания употребява своя флот, с цел да навлиза нелегално в териториалните води на Гибралтар и се държи по този начин, все едно териториалните води на Гибралтар са испански “, съобщи Гарсия. „ В този смисъл, те се присмиват над суверенитета ни над водите и над нашата опция да се пазиме “, добави той.
Заместник-първият министър добави, че Гибралтар продължава да рапортува всяко нахлуване, с цел да не може испанците да подкопаят суверенитета му. Той добави, че сходни произшествия някой ден могат да доведат до злополучие. „ Има съществени въпроси по защитата. В края на краищата Гибралтар е стратегическо място: една пета от международните ресурси на нефт минават през пролива, минават и съдове, в това число военни на страни, които не са другари на Англия или на Испания “, добави Гарсия.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР