Лондон. Юлия Скрипал, оцеляла след опита за убийство срещу нея

...
Лондон. Юлия Скрипал, оцеляла след опита за убийство срещу нея
Коментари Харесай

Юлия Скрипал в първото си заявление след изписването от болницата: Опитът за убийство преобърна света ми

Лондон. Юлия Скрипал, оживяла след опита за ликвидиране против нея и татко ѝ – двойния сътрудник Сергей Скрипал, излезе с първото си заявление след изписването си от болничното заведение. Тя съобщи, че би се върнала в Русия в „ дълготраен проект “ макар опита за отравяне, предава Reuters.
" Фактът, че e употребен невропаралитичен сътрудник, е фрапантен “, съобщи Скрипал. „ Животът ми се обърна с главата надолу “, добави тя. " Събудих се на новината, че и двамата сме били отровени “, съобщи Юлия Скрипал в първата си медийна изява след отравянето. Тя изнесе обръщението си пред „ Ройтерс “ от скрито място в Лондон, защото е под отбраната на английската страна.
„ Късметлии сме, че и двамата оцеляхме този опит за ликвидиране. Нашето възобновяване беше постепенно и извънредно мъчително. Докато се пробвам да се оправя с опустошителните промени, които ме натоварват физически и прочувствено, желая да оказа помощ на татко си до цялостното му възобновяване. В дълготраен проект се надявам да се върна вкъщи в моята страна “, съобщи Юлия Скрипал.
Според английското държавно управление Юлия и Сергей Скрипал са били отровени от съветските секрети служби с невропаралитичния газ „ Новичок “. По-рано съветският дипломат в Лондон Александър Яковенко съобщи, че е желал да се види с възстановяващите си, само че не е бил позволен до тях.
„ Благодарна съм за предложенията за помощ от съветското посолство. Но сега не желая да се възползвам от услугите му “, съобщи Скрипал. „ Не желая да разказвам детайлностите, само че клиничното лекуване е инвазивно, мъчително и депресиращо “, посочи тя
Бащата на Юлия бе изписан от болничното заведение на 18 май. „ Той към този момент не е в сериозно положение “, заяви болничното заведение в град Солсбъри, където бе извършено лекуването на бащата и дъщерята.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР