Лондон. Високопоставени бивши европейски политици осъдиха настоящата Израелско-палестинска политика на

...
Лондон. Високопоставени бивши европейски политици осъдиха настоящата Израелско-палестинска политика на
Коментари Харесай

The Guardian: Призовават Европа да отхвърли плана на Доналд Тръмп за Близкия изток, ако е несправедлив за палестинците

Лондон. Високопоставени някогашни европейски политици осъдиха актуалната Израелско-палестинска политика на администрацията на Тръмп и приканиха в писмо Европа да отхвърли всеки кротичък проект за Близкия изток на Съединени американски щати, в случай че е неправдив за палестинците, написа английският вестник The Guardian .
Писмото, изпратено до изданието, Европейски Съюз и европейските държавни управления, бе подписано от 25 някогашни външни министри, шестима някогашни министър председатели и двама някогашни генерални секретари на НАТО.
" Време е Европа да застане зад нашите кардинални параметри за мир сред Израел и Палестина ", написа в писмото, призовавайки за решение с две страни, в което Израел и Палестинската страна живеят един до друг. Според писмото Европа би трябвало да отхвърли всеки проект, който не основава палестинска страна дружно с Израел със Ерусалим като столица и на двете страни.
" За страдание, сегашната американска администрация се е отклонила от дългогодишната политика на Съединени американски щати, " написа в писмото, което подлага на критика признаването от Доналд Тръмп през 2017 година на " единствено претенциите на едната страна към Йерусалим ".
Вашингтон също по този начин „ показва тревожно равнодушие към експанзията на израелските селища “ в окупирания Западен бряг и спря стотици милиони долари в помощ на палестинците. "
След встъпването си в служба и на фона на похвалите на израелското държавно управление, Тръмп е подхванал ограничения, които се преглеждат като наказателни за палестинците и които също задушават жизнеспособността на бъдеща палестинска страна.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР