Лондон. Тони Блеър атакува манифеста на Джеръми Корбин като неизпълним

...
Лондон. Тони Блеър атакува манифеста на Джеръми Корбин като неизпълним
Коментари Харесай

The Times: Тони Блеър призова за тактическо гласуване

Лондон. Тони Блеър нападна манифеста на Джеръми Корбин като неосъществим лист с стремежи, предложи Англия да гласоподава тактически за парламент без болшинство, написа английският вестник The Times .

Най-успешният министър-председател на Лейбъристката партия сподели, че проектът на неговата партия за социалистическа гражданска война ще се „ свърши зле “, като той отхвърли да утвърди сегашния партиен водач Джереми Корбин като подобаващ за министър председател и му предсказа дребен късмет за болшинство.

Той добави, че Борис Джонсън няма късмет да реализира комерсиална договорка с Европейски Съюз в границите на една година, а Брекзит без договорка в края на 2020 година към този момент е евентуален. Нито една от главните партии не заслужи болшинство, сподели той, и съобщи, че двете съществени партии си „ разменят две групи мечти “.

Описвайки политиката на Англия като „ извънредно нефункционална “ и като „ неразбория “, Блеър съобщи, че единствено още нов референдум може да постави завършек на безизходицата към Брекзит.

В тирада по време на конференцията на Reuters Newsmakers той сподели: „ Консерваторите пресмятат, че могат да принудят хората да ги изберат, макар терзанията си за Брекзит, тъй като Джеръми Корбин е алтернативата. Ръководството на Лейбъристката партия пресмята, че може да комбинира обичайна партийна поддръжка към въпроси като здравната политика с гласоподавателите които ненавиждат Брекзит, макар страха от водача на лейбъристите.

" С други думи, и двете партии желаят да завоюват въз основата на това, че колкото и да не харесвате това, което оферират, алтернативата е по-лоша. "

В оценка за извънредно амбициозния манифест на лейбъристите Блеър съобщи, че наред с национализацията и по-високите налози, той съдържа „ съвсем всяко искане, което в миналото някоя група за напън е подавала и изглеждало като добра мярка “.

Той се съгласи, че манифеста е революционен, само че добави: „ Проблемът с революциите е, че те постоянно свършват зле. Ако в миналото имаше възможност лейбъристите да образуват болшинство, в случай че допитванията са верни, те няма да съумеят няма, те би трябвало да трансформират доста използването на доста от тези обещания. "

Консервативният манифест през вчерашния ден даде обещание да завърши договарянията за Брекзит в границите на една година, тъй че да не е належащо да се удължава преходният интервал. Но Блеър настоя: „ Тези договаряния няма късмет да бъдат завършени в границите на този временен интервал. Никакъв. "

Тъй като Борис Джонсън се стреми към комерсиална договорка в канадски жанр, Тони Блеър сподели, че диалозите ще бъдат " ужасни ", защото постигането на единодушие по какъв начин да се балансира разликите сред регулаторите и достъпа до пазара ще лишават години.

Вместо да поддържа която и да е от партиите, Блеър съобщи, че има „ положителни, солидни самостоятелни депутати и претенденти и в двете партии “, казвайки на гласоподавателите да виждат тези избори като „ 650 дребни избора “.

Макар да даде ясно, че персонално ще гласоподава лейбъристите, Блеър сподели, че може да разбере за какво хората ще гласоподават за либералдемократите, добавяйки: „ След като признаем всичко нагоре и гласуваме надлежно, да, развързването на възела ще отнеме повече време. Новият парламент ще бъде длъжен да разреши на страната да реши въпроса за Брекзит още веднъж на референдум.

Тони Блеър също изрази неодобрение от „ политическия спор, лишен от разумен разбор “, който пренебрегва софтуерната гражданска война и възхода на Китай.

Запитан непосредствено дали Джереми Корбин е кадърен и подобаващ човек за министър-председател, Блеър отхвърли да отговори, казвайки единствено, че възгледите му за настоящия водач на лейбъристите не са се трансформирали. Той също по този начин сподели, че „ извънредно левият “ Корбин е доста по-ляв от Майкъл Фут, който води партията до победа през 1983 година, описвайки Фут като ляв прагматик.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР