Лондон. Темата с ваксинирането на тенисистите срещу Covid-19 стана доста

...
Лондон. Темата с ваксинирането на тенисистите срещу Covid-19 стана доста
Коментари Харесай

АТП обмисля отмяна на карантината за ваксинирани тенисисти

Лондон. Темата с имунизирането на тенисистите против Covid-19 стана много настояща през последните дни. Няколко топ играчи в лицето на Андрей Рубльов, Елина Свитолина и Арина Сабаленка обявиха, че нямат доверие на имунизациите и по тази причина не имат намерение да ги употребяват. Ден по-късно ATP и WTA разгласиха своите публични позиции по тематиката, в които обявиха, че ще предизвикват играчите да се имунизират, само че ще уважат решението на тези, които не желаят да го създадат.

Аргументът на Рубльов беше, че имунизирането не дава преимущество тенисистите отново ще би трябвало да бъдат в „ балон “ по време на шампионатите. Това обаче може да се промени. Ръководството на ATP обмисля да вкара ново предписание, с което да отстрани условието за престой под карантина за всички играчи, които са се ваксинирали.

Друга значима част от новите разпореждания ще бъде това, че в случай че някой на шампионата даде позитивна проба за Covid-19 имунизираните играчи, които са били наоколо до въпросния човек, няма да бъдат считани за контактни лица.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР