Лондон спира подкрепата за враговете на АсадОтказът на САЩ да

...
Лондон спира подкрепата за враговете на АсадОтказът на САЩ да
Коментари Харесай

Москва хока САЩ заради Сирия

Лондон стопира поддръжката за враговете на Асад


Отказът на Съединени американски щати да вземат присъединяване във възобновяване на Сирия има за цел да спъне връщането на сирийски бежанци в родината им, съобщи през вчерашния ден съветският външен министър след среща с ливанския си сътрудник Джубран Басил в Москва, съобщи Ройтерс.

“Вашингтон е заинтригуван от възобновяване единствено на тези елементи от Сирия, в които опозицията на президента Башар Асад е дейна ”, акцентира посланик №1 на Русия.

Коментарът му бе изработен, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон “слага завършек на нелепите 230 млн. $ годишна помощ за развиване ” на арабската страна. “Вместо нас, Саудитска Арабия и други богати страни от Персийския залив ще поемат този ангажимент ”, акцентира Тръмп.

На Басил Лавров даде обещание помощ за връщане на сирийските бежанци, които в Ливан наброяват по данни на Организация на обединените нации близо 1 млн. души. “Ливан не би трябвало да става пленник на бежанската рецесия ”, уточни съветският външен министър.

Британският в. “Таймс ” написа през вчерашния ден, че Лондон възнамерява до края на годината да приключи финансирането на опозиционни групировки в Северозападна Сирия, част от която остава под контрола на враговете на Асад. Фактор за решението е и скорошно разобличаване на Би Би Си, че огромна част от средствата били разхищавани и даже попадали в ръцете на екстремисти. Освен това английските управляващи не вярвали, че опозицията ще издържи на натиска на подкрепяните от Русия държавни сили на Дамаск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР