Лондон смята да промени правилата, по които американци, работещи във

Лондон смята да промени правилата, по които американци, работещи във ...

Заради убийство на пътя, Великобритания затяга контрола за дипломатите от САЩ.

Лондон смята да промени правилата, по които американци, работещи във военновъздушната база Кроутън получават дипломатически имунитет, информира Euronews, според БГНЕС.
Причината е продължаващия месеци скандал, след като съпруга на дипломат предизвика фатална катастрофа и напусна Великобритания без да бъде подведена под отговорност.
"Вече разпоредих преразглеждане на споразумението със САЩ за статута на техния персонал и семействата им в Кроутън", каза външния министър на Великобритания Доминк Рааб.
На 19 август американката Ан Сакулас навлязла с джипа си в платното за насрещно движение и предизвикала челен удар с мотоциклета на 19-годишния Хари Дън, който загинал на място. Сакулас, която е съпруга на работещ във военната база дипломат, напуснала Великобритания, възползвайки се от дипломатически имунитет.
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова президента на САЩ Доналд Тръмп да преразгледа решението да бъде позволено на Ан Сакулас да използва дипломатическия си имунитет в този случай. Тръмп се срещна лично с родителите на загиналия младеж, но САЩ не промениха решението си Сакулас да не бъде върната във Великобритания.
Заглавна снимка: Архив

Източник: actualno.com