Лондон смята да промени правилата, по които американци, работещи във

...
Лондон смята да промени правилата, по които американци, работещи във
Коментари Харесай

Заради убийство на пътя, Великобритания затяга контрола за дипломатите от САЩ

Лондон счита да промени разпоредбите, по които американци, работещи във военновъздушната база Кроутън получават дипломатически имунитет, осведоми Euronews, съгласно БГНЕС.
Причината е продължаващия месеци скандал, откакто брачна половинка на посланик провокира съдбовна злополука и напусна Англия без да бъде подведена под отговорност.
" Вече разпоредих преразглеждане на съглашението със Съединени американски щати за статута на техния личен състав и фамилиите им в Кроутън ", сподели външния министър на Англия Доминк Рааб.
На 19 август американката Ан Сакулас навлязла с джипа си в платното за насрещно придвижване и провокирала преден удар с мотоциклета на 19-годишния Хари Дън, който умрял на място. Сакулас, която е брачна половинка на работещ във военната база посланик, напуснала Англия, възползвайки се от дипломатически имунитет.
Премиерът на Англия Борис Джонсън прикани президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да преразгледа решението да бъде разрешено на Ан Сакулас да употребява дипломатическия си имунитет в този случай. Тръмп се срещна персонално с родителите на починалия юноша, само че Съединени американски щати не трансформираха решението си Сакулас да не бъде върната във Англия.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР