Лондон. След последния си опит да удовлетвори Рийс-Мог и Ес,

...
Лондон. След последния си опит да удовлетвори Рийс-Мог и Ес,
Коментари Харесай

The Daily Express: Брекзит е истинска главоблъсканица

Лондон. След последния си опит да удовлетвори Рийс-Мог и Ес, Тереза Мей попадна в мрежата на Параграф 22, написа днешният The Daily Express и напомня, че в сряда вечерта английският министър председател ще има „ скърцащ “ диалог с топ евробюрократа Жан-Клод Юнкер в Брюксел. Нарастват и упованията за пробив в напъните й да реализира усъвършенствания в договорката си за Брекзит.
Очаква се министър-председателят и ръководителят на Европейската комисия да хвърлят в „ кошчето за отпадък “ рамката за правната декларация в търсене на гаранции, че Обединеното кралство не може несигурно да стои „ заклещено “ в клопката на европейския митнически съюз. Източници от Уайт Хол са уведомили вестника, че тя може даже да предложи на Долната камара актуализирана версия на договорката, с цел да получи депутатското утвърждение за глътка пресен въздух и ново „ гласоподаване по смисъл “ още през идната седмица. В навечерието на своето пътешестване до Брюксел във вторник късно вечерта госпожа Мей се опита да убеди още веднъж евроскептиците измежду торите, включително и Джейкъб Рийс-Мог, както и някогашния министър за Брекзит Стив Бейкър, че към момента на масата за договаряния стои и техният проект за „ различни отговорности “, с който би трябвало да размени така наречен „ възпираща “клауза в Споразумението за овакантяване.
Тя имаше диалози с консервативните депутати, като стъпваше върху така наречен „ Компромис от Молтхаус “, предложение, което се основава на дъмпинг във „ възпиращата “ уговорка в интерес на по-дълъг директен интервал.
След тези диалози систематизираното изказване на господата Рийс-Мог и Бейкър гласеше: „ Компромисът от Молтхаус е жив и рита “. След което е добавено: „ В очакване сме на бъдещите развития “. ”
Външният министър Джеръми Хънт чака в идващите дни двата договарящи екипа да реализират възстановяване на договорката. Това е декларирал и той след диалозите във вторник в английския парламент. Хънт е добавил, че „ има светлина в тунела “ и съществува опция в Камарата да се събере болшинство в поддръжка на променената договорка. В сряда той има задача да предизвести, че и двете страни поемат „ тежка отговорност “ да избегнат Брекзит, който би бил „ унищожителен “.
Очаква се през днешния ден Хънт да държи тирада в Берлин пред фондация „ Конрад Аденауер “, където би трябвало да каже: „ Никой от нас не би трябвало да има подозрения, че в случай че не се подсигурява ратификацията на Споразумението сред Европейски Съюз и Англия за отдръпването на страната, ще се стигне до дълбоки провали, стопански и политически.
В Берлин Хънт би трябвало да се срещне с висши немски политици в това число и с външния министър Хайко Маас, с цел да разиска Брекзит.
Говорителят на Европейската комисия Маргаритис Шинас във вторник още веднъж повтори, че блокът отхвърля да трансформира плана за съглашение за напускането на Англия.
" Европейски Съюз няма да отвори още веднъж Споразумението. Не може да приемем времево ограничаване или уговорка за едностранно овакантяване. Работим дружно с английското държавно управление, с цел да открием метод страната да напусне Европейски Съюз по спретнат метод на 29 март. Това е. "
Във вторник на конференция в Лондон някогашният ръководител на Еврокомисията Хосе Барозо е оповестил, че е по-добре Европейски Съюз да се съгласи на компромис вместо да го упрекват, че е причина за Брекзит без договорка.
“Всеки има потребност малко да се раздвижи, това също е компромис. Където има политическа воля, има и политически път. Европа е длъжна да се приспособи към някои от английските паники, ” е споделил Барозо.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР