Лондон. След обръщението, в което имаше и думата Ад“, отправено

...
Лондон. След обръщението, в което имаше и думата Ад“, отправено
Коментари Харесай

The Times: EС се кани отново да се подиграе с Тереза Мей

Лондон. След обръщението, в което имаше и думата „ Ад “, отправено от Доналд Туск, чака се Европейски Съюз още веднъж да се подиграе с Тереза Мей, написа английският The Times .
Премиерът се готви в четвъртък за нова порция „ свежа “ борба в Брюксел, която да последва след нападките на последователите на Брекзит в Лондон.
Председателят на Европейския Съвет Доналд Туск е слисал министрите със суровите си нападки и груба рецензия на „ тези, които насърчиха Брекзит без да са възнамерявали по какъв начин ще го проведат на процедура “.
Тереза Мей се е настроила за яростен конфликт с европейските водачи в четвъртък. Особено откакто Доналд Туск разгласи, че „ в Ада ще има особено непокътнато място “ за водачите на акцията за излизане на Англия от Евросъюза.
На Даунинг Стрийт имат вяра, че надали и Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Еврокомисията, ще посрещне английския министър председател с особени благосклонности. Двамата ще се срещнат в четвъртък за първи път след разгрома в Камарата на общините на плана на Мей за Брекзит.
По стратегия Мей би трябвало да се срещне също с господата Туск и Антония Таяни, ръководител на Европарламента. Госпожа Мей не има вяра, че от Брюксел ще й окажат някаква спомагателна поддръжка, защото сега Долната камара на английския парламент разисква идния идната седмица избор на нейното предложение за осъществяване на самия Брекзит.
Брюксел обаче може да разреши смяна в съглашението за овакантяване.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР